havadurum

Ayvacık’tan Kadın Çiftçilerin Üretimine Destek

Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Bankası ve FAO işbirliği ile Bektaş Köyünde kadın çiftçiler için özel bir toplantı düzenledi.

1062

Ayvacık Bektaş Köyünde kadın çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü M.Emin Ekici, İş Bankası Müdürü Yusuf Ayyıldız, Köy Muhtarı Halil Erdemir ve kadın çiftçiler katıldı. Toplantıda tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, değişen iklim koşulları, tarım sigortaları, tarımsal üretimde kooperatif ve küçük aile işletmelerinin önemi gibi konular ele alındı.

Kaymakam Sak’tan Kadın Çiftçilere Övgü

Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, toplantıda yaptığı konuşmada kadın çiftçilerin tarım ve kırsal toplumun varlığını sürdüren temel unsurlar olduğunu belirtti. Sak, “Çiftçilerimizin çoğunluğu kadın emeği ile ayakta durmakta, kadınlar olmadan tarım ve kırsal toplumun varlığı sürdürülemez. Tarlasında, bahçesinde, ahırında, evinde gece gündüz demeden çalışarak, ailesine ve ülkemize üretim ile destek veren kadın çiftçilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Bankası ve FAO İşbirliği

Bilgilendirme toplantısı, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Bankası ve FAO işbirliği ile gerçekleştirildi. Toplantı, Bektaş Kadın Kooperatifinde yapıldı. Kaymakamımız Salih Sak, toplantının sonunda emeği geçen Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Türkiye İş Bankası ve FAO yetkililerine teşekkür etti.

(Esra Güller)

Paylaş