Ayvacık’ın gururu öğretmen liseliler oldu

Her yıl binlerce öğrencinin hayallerindeki üniversiteleri kazanmak için mücadele ettiği Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’de Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, son iki yılda elde ettikleri başarılarla Ayvacık halkının ve Çanakkale’nin gururu olmaya devam ediyorlar...

1414
Ülkemizde gençlerin liseden mezun olduktan sonra yarıştıkları, hayallerine kavuşmak için büyük emek sarf ettikleri LYS’de Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi bu yıl büyük bir başarıya imza attı. Mezun olan tüm öğrencilerini lisans bölümlerine yerleştiren lisede yüzler gülüyor. Geçtiğimiz yıl mezun olan öğrencileri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) lisans bölümlerine yerleştirme verilerine göre ülke genelinde bulunan öğretmen liseleri arasında yüzde doksan bir oranla Türkiye birincisi, devlet ve özel liselerin tamımı içinde ise kırkıncı olma başarısını göstermişlerdi. Yeni okul binası ve pansiyon bloklarına bu yıl yerleşen öğrenciler, yatırımların ve öğretmenlerinin emeklerini boşa çıkartmayarak üniversiteye yerleştirmede yüzde yüz başarı kazanarak, büyük bir başarı sağladılar. Ayvacık Halkının ve öğretmenlerinin gururu oldular. Bu yıl gerçekleştirilen sınavların sonucuna göre ülkenin ve dünyanın başarılı üniversitelerinden Boğaziçi, Marmara, Orta Doğu Teknik, İstanbul, İstanbul Teknik, Ege Üniversitelerine giriş hakkı kazandılar. Öğretmenlik dışında on üç öğrenci diğer meslek gruplarını tercih ettiler.
 
Aile birliğinden teşekkür
Ayvacık Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ali Eren, Okul Müdür Vekili Fatih Kola ve Müdür Baş Yardımcısı Ufuk Doğan’ı makamlarında ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Eren, “Bizleri gururlandıran öğrencilerimize ve kendilerini bu başarılara hazırlayan öğretmenlerimize, idarecilere yürekten teşekkür ederim. Öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavlarında yüzde yüzlük bir başarı sağladılar bizleri onurlandırdılar. Öğrencilerimizin gelecek yıllarda daha fazla çalışacaklarından ve başarılarını devam ettireceklerinden şüphemiz yoktur. Okulumuzun eğitim binası ve pansıyon bloğunun yapımının ardından öğrencilerimiz eski dönemlere nazaran ilçemizden kayıtlarını alarak başka yerlere gitmeyerek okulumuzu Ayvacık’ı tercih ediyorlar. Tahminlerimize göre ilerleyen yıllarda mezun ettiğimiz öğrenci sayımız yükselecektir. Bu başarının sağlanmasında büyük emekler sarf eden öğretmenlerimize, İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize. Öğrencilerimize emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Paylaş