Ayaküstü beslenme revaçta

Asker ve öğrenci potansiyeli yüksek olan Çanakkale’de fast food (ayak üstü beslenme) dükkanlarının sayısı her geçen gün artıyor.

767
Sağlıklı olup olmadığı tartışmaları sürerken, herkesin zamana karşı yarıştığı bir dünyada kısa sürede hazırlanan ve kısa sürede tüketilen, sirkülasyonun çok, sohbetin az olduğu fast food türü ayak üstü beslenme noktaları günümüzde de en çok talep gören işler arasında daima popülerliliğini koruyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar şu şekilde konuştu:
 
 
Mustafa Ersenel: “Popüler kültürün bir sonucu bu durum. Birçok sektör hazır yemeğe geçiyor. Büyük işletmeler bile ayak üstü yemek sistemine geçiyor ve markaların franchising’liğini alıyor. Yeni dünyanın gereği bu.”
 
 
Cezmi Keskin: “Amerikan kültürün gereği. Ama 2 liraya karnını doyuruyorsun, bu da kötü değil. Zaten et alsan, evde yemek yapsan en az 20 lira harcarsın. Bir de zamanın gider. Çanakkale eskiden ufaktı. Şimdi nüfus artıyor, buna göre de işletme ve dükkan sayısı artıyor. Bu kötü bir şey değil ki, ekonomik canlanma demek. Daha da açılsın. Bence gayet iyi bir şey. Evde yemek yapsan daha pahalı.”
 
 
Selçuk Özalp: “Yaşam koşulları zorlaştıkça ve hızlandıkça evde geçirilen süre azalıyor, iş temposunda bile insanlar yemek yemeğe zaman ayıramıyor. O yüzden ayak üstü, hemen atıştırabileceğin yerler çok popüler ve tercih ediliyor. Ben Mersinliyim ve tantuni olayını Çanakkale tuttu, gece 0:4’e kadar açığız.”
 
 
Eylem Soylu: “Herkes yemek sektörüne giriyor. Bilen de giriyor, bilmeyen de. Aslında o kadar büyük bir potansiyel de yok. Ama müteşebbisler kazancın yüksek olduğunu düşünüyor. Vakit açısından avantajlı. Vatandaş 2-3 dakikada karnını doyuruyor ve gidiyor. Zaten herkes zamanla yarışıyor. Çanakkale’de asker ve öğrenci potansiyeli yüksek. O yüzden bu işler revaçta. Şehirde öğrenci sayısı arttıkça bu tür dükkanlar daha da çok açılacağa benziyor, ama bir yandan açılırken, bir yandan kapandığını da göz ardı etmemek lazım. Kışın sıkıntılı geçti. Şu an zaten esnafın iş yapacağı aralık iki bayram arası. Ülkenin ekonomisi ve öğrencinin geliri belli. İnsanlar her gün de dışarıda yemek yiyemez.”
Paylaş