havadurum

Avrupa kupalarına yeni format

412
Böylelikle, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi organizasyonlarının reformuna ilişkin iki yıldır süregelen görüşmeler de sonuçlanmış oldu.

Yeni Formatın Detayları
- UEFA Şampiyonlar Ligi`ndeki takım sayısı 32`den 36`ya çıkarıldı. 
- Şampiyonlar Ligi`nin alışılagelmiş grup sisteminden, katılımcı takımların tümünün yer alacağı tek bir lig sistemine geçiş yapıldı.
- Bu sistemde her takımın 10 farklı rakibe karşı, 5`i iç, 5`i dış sahada olmak üzere en az 10 farklı karşılaşma oynaması garanti altına alındı. Daha önceki düzende, 3 farklı rakibe karşı iç sahada ve deplasmanda toplam 6 maç yapılıyordu. 
- Ligde ilk sekiz sırayı alacak takım, doğrudan bir üst tura yükselme hakkını elde edecek. Ligi 9 ile 24`üncü sırada bitiren ekipler ise çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak play-off maçları ile son 16 turuna kalmak için mücadele verecek. 
- UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi`nde de benzer değişikliklere gidildi. Avrupa Ligi`nin lig aşamasında 8, Avrupa Konferans Ligi`nin lig aşamasında ise 6 maç oynanacak. UEFA`dan yapılan açıklamada, gelecekte yapılacak detaylı tartışmalara ve anlaşmalara bağlı olarak, bu iki organizasyonda da takım sayısının 36`ya çıkartılabileceği belirtildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş