havadurum

Avrupa Konferans Ligi

1524

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye`den uluslararası kupalara katılımla ilgili talimat değişikliğine gitti. TFF`nin internet sitesinden yayımlanan talimata göre Türkiye, 2021-2022 sezonunda Avrupa`da 5 takımla temsil edilecek. Bu sezon Süper Lig`de alınacak sonuçlara göre 2 takım UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 takım UEFA Avrupa Ligi, 2 takım ise ilk kez düzenlenmeye başlayacak UEFA Avrupa Konferans Ligi`ne gidecek.

Olası bir durumda 4. ve 5. sıradaki Takımlar Konferans Ligine gidecek
Süper Lig`i ilk 2 sırada bitiren takımlar, 2021-2022 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi`nde mücadele edecek. Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi`ne giderken, ligi üçüncü ve dördüncü sırada bitiren takımlar ise UEFA Avrupa Konferans Ligi`ne katılacak.
Türkiye Kupası şampiyonu, ligi ilk 2 sırada tamamlayıp UEFA Şampiyonlar Ligi`ne gitmeye hak kazanırsa, UEFA Avrupa Ligi`ne Süper Lig üçüncüsü gönderilecek. Bu kez dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi`ne gidecek.
Kupa şampiyonu olarak UEFA Avrupa Ligi`ne katılım hakkı elde eden takım lig üçüncüsü olması durumunda ise yine dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi`ne yollanacak.
(Haber Merkezi)
Paylaş