Atık piller kumbaraya

Çanakkale Katı Atık Birliği (ÇAKAB) geride bıraktığımız 2011 yılında 7440 Kilogram atık pil topladı. ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar, vatandaşların atık pillerini mahalle muhtarlıkları olmak üzere resmi kurumlar belediye ilköğretim okullarındaki atık pil kumbaralarına bırakabileceklerini bildirdi.

501
 
Çanakkale Katı Atık Birliği (ÇAKAB) atık pilleri toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda atık pil kumbaraları başta mahalle muhtarlıkları olmak üzere resmi kurumlar ve belediyelerde bulunuyor.
 
Atık pil kumbaraları ile ilgili tespit yaptıklarını ifade eden ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar, “Atık pil kumbaralarını, kurumlara verdik. Resmi kurumlar ve isteyen özel işletmeler ve okullarda var. Bazı kurumlar kaldırabiliyor. Farklı yere koyabiliyor. O nedenle vatandaş göremiyor olabiliyor” dedi.
 
Temizlik işleri müdürlüğünü arayıp pil vermek istediğini ifade eden Vatandaşa her türlü kolaylığı sağladıklarını bildiren Kavcar; “ Nerelerde olduğu ile ilgili tespit yaptırıyorum. Temizlik işleri müdürlüğü arayıp ben pil teslim etmek istiyorum diyen herkesi muhtarlığa yönlendiriyoruz. Atık yağ varilleri de muhtarlıklarda var. Bulamayan vatandaşlar temizlik işleri müdürlüğünü arasınlar ya da en yakın muhtarlığa atıklarını götürsünler. Belediyeye de getirebilirler. Halkımız bu konuda çok duyarlı. Pilleri toplamaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 7440 kilogram pil topladık” dedi.
Paylaş