havadurum

Atık Ambalajlar kafeslere

Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği, ambalaj atıklarının daha verimli toplanabilmesi için kafes sayısını her geçen gün arttırıyor. ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar, İsmet Paşa ve Cevat Paşa Mahallelerinde bilgilendirme toplantılarını tamamladıklarını belirterek; “Fevzipaşa, Kemalpaşa, Namık Kemal mahalleleri ile süreci tamamlayacağız. Atık kafesleri sayısını da arttıracağız” dedi.

796
 
Çanakkale Belediyesi`nin de üyesi bulunduğu Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği`nce 2009 yılında başlatılan “Geri Kazanım” projesi kapsamında ambalaj atıkları diğer atıklardan ayrı olarak toplanıyor. 
 
Pilot bölge olan Esenler Mahallesi`nde ambalaj atıklarının ayrı olarak toplanmaya başlandığını belirten ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar, Barbaros Mahallesi’nin ardından İsmetpaşa, Cevatpaşa, Namıkkemal, Kemalpaşa ve Fevzipaşa Mahallelerinde çalışmaların tamamlanacağını bildirdi. Kavcar şunları söyledi:
 
“Artık ambalaj atıkları toplama sistemimizi değiştiriyoruz. Daha önce başlamış olduğumuz mahalleler de vatandaşlarımıza bir gün belirtiyor ve ambalaj atıklarını belirtilen günde apartman giriş kapısının dışına bırakmasını istiyorduk. Şimdi ambalaj atıkları toplama kafeslerinin sayılarını arttırarak vatandaşlarımızdan bu tür atıklarını kafeslere getirmelerini istiyoruz. Bu şekilde daha önce ki aşamalarda yaşamış olduğumuz sıkıntılarında önüne geçmiş olacağız. Yıllık planımız doğrultusunda mahallelerde bilgilendirme toplantıları yaptık. En son İsmet paşa mahallesinde bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik.  Geçen hafta Cevat Paşa mahallesine başladık. Fevzipaşa, Kemalpaşa, Namık Kemal mahalleleri ile süreci tamamlayacağız.  Biz bu çalışmayı sadece Çanakkale de yapmadık. Bütün havzada yaptık. Örnek olarak Kepez, Lapseki de çalışmalar tamamlandı. Çanakkale de kalan mahallelere, orada yaşayanlara gerekli bilgileri vereceğiz, çalışmaları tamamlayacağız.”
Paylaş