havadurum

"Atatürk'ün temsilcisi olduklarını söyleyemezler"

Zafer Partisi Çanakkale İl Başkanı Adnan Meçu, Çanakkale Belediye Binası'nın önünde Atatürk büstü olmamasına dair açıklamalarda bulunarak, yetkililere konuya ilişkin soru yöneltti.

300
Zafer Partisi Çanakkale İl Başkanı Adnan Meçu, 30 Ağustos'a az bir süre kala, yeni yapılan Çanakkale Belediye Binası'nın önünde hala Atatürk büstü olmamasına ve mevcut Atatürk büstünün yer değiştirmesine dikkat çekerek; "Gerçekten de 30 Ağustos Zafer Bayramı'na sayılı gün kala Cumhuriyet Meydanı'nı yetim ve öksüz bırakanların Atatürk'ü sayıp sevdiğine ve koruyup kolladığına inanmak söz konusu olamaz" dedi.

"Başka Çanakkale yok!""

Zafer Partisi Çanakkale İl Başkanı Adnan Meçu, Çanakkale Belediye binasının önünde Atatürk büstünün yer almamasına ve hali hazırda bulunan büstün yerinin değişmesine tepki çekerek, açıklamalarda bulundu. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı bu şehirde, böyle bir sorumsuzluğun hoş görülemeyeceğine vurgu yapan Başkan Meçu; "30 Ağustos Zafer Bayramı'na günler kala Çanakkale'ye "Neredeyse senesi gelmiş olan Belediye binasının önüne bir Atatürk büstü dikemedikleri gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün sağlığında yapılan nadir eserlerden biri olan şehrin tek Atatürk büstünü de 'Yeri değiştirilecek, deniz görmesi gerekiyor' bahaneleriyle yarım asırdır durduğu Cumhuriyet Meydanı'ndan kaldıranlar, bugün Cumhuriyet'in savunucusu ve Atatürk'ün temsilcisi olduklarını söyleyemezler. Gerçekten de 30 Ağustos Zafer Bayramı'na sayılı gün kala Cumhuriyet Meydanı'nı yetim ve öksüz bırakanların Atatürk'ü sayıp sevdiğine ve koruyup kolladığına inanmak söz konusu olamaz. Çanakkale Destanı'nın yazıldığı ve sayısız şehidin yattığı bu topraklarda böyle bir pervasızlık asla tesadüf olamaz. Devletin kurum kuruluşlarının yetki sahiplerinin odalarındaki Atatürk resimlerini kaldırarak başladıkları alıştırma politikası, okullardaki büstlere zarar vererek sürdürülürken 'Bugün bu yer değiştirme davranışı da Atatürksüzleştirme planının alıştırılmasının bir aşamasını acaba?' sorularını kendiliğinden akıllara getirmiyor mu? Bence Çanakkale halkı bunu oturup iyice düşünmeli. Şehrimiz tarihi ve manevi bir öneme sahip. Bizler de ona sahip çıkmalıyız. Başka Çanakkale yok!" dedi.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş