havadurum

Atatürk’ün karargahı gençlere ışık tutuyor

Eceabat ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün, 97 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları sırasında karargah olarak kullandığı binadaki kütüphane artık gençlere ışık tutuyor.

705
 
 
Çanakkale Savaşları sırasında, Mustafa Kemal Atatürk`ün 19. Tümen Komutanlığı yaptığı dönemde, 25 Şubat 1915 günü Tekirdağ`dan Eceabat`a gelerek karargah olarak kullandığı bina, 2007`de Eceabat Kaymakamlığınca ``Kültür Merkezi`` haline dönüştürülerek ilçe halkının ve Gelibolu Yarımadası`nı ziyarete gelenlerin hizmetine sunuldu. İstanbul Doğa ve Macera Grubu`ndan Murat Ceylan ve ekibi ile Eceabat Kaymakamlığının girişimleriyle tarihi karargah binasında oluşturulan ve 8 bin kitabın yer aldığı ``Cumhuriyet Kütüphanesi`` genç nesilden büyük ilgi görüyor.
 
 
Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay  yaptığı açıklamada, Kültür Merkezi`nin daha aktif hale gelmesi ve özellikle gençlerin buradan faydalanabilmesi amacıyla 3 personel atandığın söyledi. Merkezin 7 gün mesai saatleri içinde hizmet verdiğini dile getiren Akçay, ``Ziyaretçiler, tanzim edilen odaları gezmenin yanı sıra Çanakkale Savaşları hakkındaki görselleri ve videoları da izleme olanağı buluyor`` dedi. Akçay, kütüphaneye ise gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, ``Kütüphanede etüt ve internet erişim odaları da yer alıyor. Gerek araştırma gerekse ders çalışma ortamının sağlanması yeni nesilleri bu merkeze çekiyor. Gençlerimiz istedikleri konularda bilgi edinmenin yanı sıra, tarihlerini öğrenme konusunda da büyük bir şans yakalıyor`` diye konuştu.
 
Paylaş