havadurum

Ata'nın izinde çocuklar yetişiyor

1181

 Atam Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı, ‘yıl sonu’ etkinliğini hafta sonu Tohum Sandığı’nda gerçekleşti. Yıl sonu etkinliğine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Belediye Kültür Müdürü Özlem Eryiğit, Atam Kreşi ve Gündüz Bakım Evi Müdürü İsmail Açar, kreş öğretmenleri, veliler ve kreşin minik öğrencileri katıldı. Okulda öğrenilen şarkıların söylendiği, dansların yapıldığı muhteşem etkinlik, yıl sonu kartları ve çeşitli hediyelerin verilmesi ile devam etti. Öğrenciler, karne yerine yılsonu kartları ve hediyelerle mutlu olurken, aileleri ve öğretmenleri ile birlikte eğlenceli bir gün geçirdiler. 

 
“Barbaros Kreşi açılıyor” 
Atam Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin Çanakkale’de büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdürü İsmail Açar, Barbaros Kreşi’nin de aynı ilkelerle eğitim hayatına başlayacağını söyledi. Açar, “Geleceğimizin gençliği, çocuklarımızdır. Çocuklarımızın daha öğrenecekleri çok şeyler var. Gelecek yıl ilkokula başlayacak olan çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bizimle birlikte gelecek yıl da devam edecek öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” dedi. 
 
“Hedef; her mahalleye bir kreş”
Etkinlikte konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Ben sadece başkan olarak değil, bir dede olarak da burada bulunuyorum. Burada çocukların hepsi benim torunum gibi. Umuyorum hayırlı bir iş yapmışızdır diye düşünüyorum, kreşimizden memnunsunuzdur diye düşünüyorum, çocuklarımızın gelişmesini görüyorsunuz diye umut ediyorum, bundan mutluluk duyuyorsunuz diye umut ediyorum. Ama biz her şeyden önce çocukların mutluluğunu arzuluyoruz. Onlar da gördüğüm kadarıyla çok mutlular. Bizim kreşimizden 120 öğrencimiz var. 80 çocuğumuzun bizim personelimizin çocuğu, 40’ı ise Çanakkaleli hemşerilerimizin çocukları. Yenisini yapıyoruz biliyorsunuz Barbaros Mahallesi’nde. Hedefimiz her mahalleye bir kreş olacak. Bunun bir ihtiyaç olduğunu hepimiz görüyoruz. Türkiye’nin hedefi şu olmalı, her yerde her çocuk, 3 yaşından itibaren kreşe gitmeli. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız için kreşler bedava olmalı. Çocuklar doğduğu andan itibaren öğrenmeye, dünya tecrübesine başlıyor. Biz çocuklarımızın tecrübelerine ne kadar katkı verebilirsek, bilimsel doğruları anlatabilirsek, toplumumuz da elbette ki çok daha iyi gelişmiş olacak” dedi. Başkan Gökhan, çocuklarla bir araya gelerek onlarla vakit geçirdi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş