havadurum

Apple Google’a Rakip Arama Motoru Pegasus’u Geliştiriyor

Apple, kendi arama motoru teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin, Google’a rakip olabilecek bir arama motoru projesi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Projenin kod adı ise Pegasus. Peki, Apple’ın Pegasus arama motoru nedir? Hangi uygulamalarda kullanılacak? Google ile rekabeti nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

2193

Apple, kendi arama motoru teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Şirketin, Google’a rakip olabilecek bir arama motoru projesi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Projenin kod adı ise Pegasus. Apple’ın Pegasus arama motoru teknolojisi, App Store ve diğer uygulamalarına entegre edilerek kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verecek.

Pegasus arama motoru nedir?

Pegasus arama motoru, Apple’ın kendi iç arama motoru teknolojisidir. Bloomberg’in haftalık Power On bülteninde Mark Gurman tarafından belirtildiği gibi, Apple’ın bu güçlü iç arama motoru, iOS 14 ve iPadOS 14’te Spotlight arama özelliğinin güncellenmesiyle birlikte, kullanıcılara web sonuçları, uygulamalardan detaylar, belgeler ve daha pek çok şeyi arama olanağı sunuyor. Eski Google yöneticisi John Giannandrea’nın liderliğindeki arama ekibi, Pegasus’u iOS ve macOS sistemlerine daha derinlemesine entegre etmek için çalışıyor.

Pegasus arama motoru hangi uygulamalarda kullanılacak?

Apple, Pegasus arama motoru teknolojisini App Store ve diğer uygulamalarına entegre etmeyi planlıyor. Şirket, App Store’un arama algoritmasını iyileştirmek ve kullanıcıların istedikleri uygulamaları daha kolay bulmalarını sağlamak için Pegasus’u kullanacak. Ayrıca, Apple News ve Weather gibi diğer uygulamalara da reklam servis etmek için Pegasus’u kullanacak. Böylece, Apple’ın arama motoru, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek.

Pegasus arama motoru Google ile rekabeti nasıl etkileyecek?

Apple’ın Pegasus arama motoru projesi, Google ile olan rekabetini de artırabilir. Bildiğiniz gibi Google, Apple ürünlerinde varsayılan arama motoru olarak kalmak için her yıl milyarlarca dolar ödemek zorunda. Ancak Apple’ın kendi arama motorunu geliştirmesi, bu anlaşmanın sona ermesine veya yeniden müzakere edilmesine yol açabilir. Ayrıca Apple’ın kendi reklam işini büyütmesi de Google’ın gelirlerini olumsuz etkileyebilir. Apple’ın Pegasus arama motorunu ne zaman tam olarak piyasaya süreceği ise henüz bilinmiyor. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş