Annee Bak! Yılın en iyi organizasyoncusu

Bu Hafta Kadına Özel Sayımızın konuğu olan Küçük Kahramanların Mutluluk Evi Annee Bak`ın fikir annesi ve işletmecisi Gülşah Şen Çanakkale`de hem çocukların doyasıya eğleneceği, hem de ailelerin misafirlerini ağırlayabileceği bir yer yaratma düşüncesiyle yola çıkarak, kısa zamanda ünü tüm yurtta duyulan popüler bir kostümevi olmayı başarmış.

5105

Annee Bak! Yılın en iyi organizasyoncusu

Doğum odası süsleme, baby shower, bebek ve mevlüt şekerleri, diş buğdayı süslemeleri, parti malzemeleri satışı, temalı parti organizasyonu dışında çocuk ve yetişkin kostüm çeşitleri konusunda iddialı olan Annee Bak insanların hayatlarındaki özel anları unutulmaz kılmak ve iz bırakmak emek veren bir yer.
 
OLAY:Kendinizi tanıtır mısınız?
Gülşah Şen: Aslen Çanakkaleli`yim. 1987 doğumluyum. Bekarım ve ailemle birlikte yaşıyorum. Çocuk gelişimi mezunuyum..
 
OLAY: Çanakkale`de bu işi açma fikri nasıl doğdu?
Gülşah Şen: 5 yıl öğretmenlik yaptım, kadro alamayan mağdur öğretmenler arasına girince çocuklarla ve eğitimimle alakalı bir yer açmak istedim. Çanakkale`de kostüm kiralama konusunda bir eksiklik olduğunu farkettim ve bu alan üzerine yoğunlaştım. Çanakkale için farklı ve olması gereken bir iş koluydu.
 
OLAY- Mağazanın adı nereden geliyor, Annee Bak nasıl bir yer, ne t・ etkinlikler d・enliyorsunuz?
Gülşah Şen: Bir Çocuğun gözünden, hayallerinden yaklaşmaya ve ona göre bir isim koymaya çalıştım. Çocuklar istedikleri ve dikkatlerini çeken şeyleri ilk olarak annelerine gösterir ve gösterirken de “Annee Bak” derler. O yüzden uygun buldum. Burada çocuklar ve yetişkinler üzerine nişan, nikah, düğün, sünnet, doğumgünü, cadılar bayramı, diş buğdayı, cenaze gibi her türlü organizasyon yapıyoruz. Bu sene ilk defa cadılar bayramı organizasyonu yaptık, çok ilgi gördüğü için seneye de yapmayı planlıyoruz.
 
OLAY: Mesela diş buğdayı organizasyonu nasıl oluyor, biraz anlatır mısınız?
Gülşah Şen: Çocuğa özel sloganlı özel body bastırıyoruz. Parti için pasta, kurabiye, kek hazırlıyoruz. İsteğe göre lavanta kesecikleri ve diş buğdayı bardaklarını ve süsleri alıp ya evlere, ya da aileler dışarda bir mekan tercih ederlerse oraya götürüyoruz.
 
OLAY: Kostüm çeşitleriniz neler, kostüm kiralama konusunda yaş aralığı, çocuk ve yetişkin sınırlaması var mı?
Gülşah Şen: Her türlü lisanslı, ya da özel kostüm çeşidimiz var. Yenidoğandan itibaren veriyoruz. Ama 4 yaş altına hijyen gibi sebeplerden ötürü kiralama yapamıyoruz. Çünkü bebekler çok hassas, deterjanları bir özel.
 

OLAY: Size ilginç gelen kostüm talepleri oluyor mu?
Gülşah Şen:Bazen çok farklı istekler geliyor, ama yazıyor, çiziyor, bir şekilde istenilen kostümü yaratıyoruz. Her türlü fikre açığız.
 
OLAY: Kişiye özel kostümler dikiyor musunuz? Ekip ka・kişiden oluşuyor?
Gülşah Şen: Kişiye özel kostüm siparişleri de alıyoruz. Ama Mart ve Haziran aylarında okullara ve özel merkezlere çalıştığımız için aşırı bir yoğunluk yaşıyoruz. Mağaza içinde 4 kişiden oluşan bir ekiple hizmet veriyoruz, ama totalde atölye ve animasyon ekibimizle birlikte bu sayı 15`e ulaşıyor.
 
OLAY: En çok ilgi gören kostüm çeşitleri neler?
Gülşah Şen: Mevsimine göre değişiyor. Yılbaşında en çok Noel anne ve baba kostümleri ilgi görürken, Spiderman Batman gibi kahramanlar, prenses, korsan ve kovboy kostümleri de ilgi çekiyor. Şu anda en çok tütü takımları rağbet görüyor.
 
OLAY: Genellikle aileler çocuklarının kahramanlara olan ilgisinden endişe eder. Kostüm ve kahramanların çocuk gelişimi üzerindeki etkisi ne?
Gülşah Şen: Aileler çocuklara hayal ile gerçek kavramını iyi anlatmalı. Çocuk kostümle ilk defa tanışıyorsa, bu yetişkin kontrolünde olmalı. Kendini örümcek adam sanan çocuklar çıkıyor, ailenin yaklaşımı önemli.
 
OLAY: çanakkale bazlı mı çalışıyorsunuz, yoksa yurt içinden de sipariş alıyor musunuz?
Gülşah Şen: Yurt genelinden internet ve mail yoluyla sipariş alıyoruz.
 
 
 
OLAY: İleriye dönük işinizle ilgili hedefiniz nedir?
Gülşah Şen: Hedeflerim elbette var. İşimi büyütmeyi düşünüyorum , onun dışında Çanakkale`de olmayan ama olmasını elzem gördüğüm başka konulara da atılmayı düşünüyorum.
 
OLAY- İşinizde en önemli olan nokta nedir? Kostümlerin hijyen takibini nasıl yapıyorsunuz?
Gülşah Şen- İşimizde en önemli unsur çocuk. Çocuk hassastır, bir yere kadar şaka kaldırabilir. Onun dışında kostümlerde hijyen takibine özen gösteriyoruz. Kuru temizlemeye gitmeyen hiiçbir kostüm dükkana gelmiyor. 4 yaş altına da hijyen nedeniyle ayakkabı ve başlık vermiyoruz. Aksesuar, başlık ve ayakkabılar hijyeni etkileyen şeyler ve kişiye özel olmalı.
 
OLAY: Kostümün başına bir şey gelirse ne oluyor?
Gülşah Şen: Kostüm kiralama bedelleri düşük, ama kostümün başına bir şey gelirse de üzülerek tam bedelini talep ediyoruz.
 
OLAY: Yılın en iyi organizasyon yapan kişisi oscarı aldınız, bundan bahseder misiniz?
 Gülşah Şen: Eceabat Kaymakamlığı Kemalpaşa Anaokulu`nun hem bir proje ile alakalı, hem de gösteri, ile ilgili kostüm işini almıştık.Ünlü sanatçı Gülben Ergen`in başkanı olduğu `Çocuklar Gülsün Diye Derneği”nin ekibi ile tanıştık. Onlar kostüm ve süsleme alanında bir firma ile çalışmak istediklerini belirttiler, biz de aday olduk ve kabul edildi. Çocukların kostümlerini hazırladık, organizasyonu yaptık ve okul açılışını yaptık. Protokol çok genişti ve uzun zaman alan riskli bir işti, bu organizasyonu sorunsuz tamamladık. Oscarı da o günün anısına Kemalpaşa Anaokulu verdi.
 
OLAY- Bize zaman ayırdığınız için teşekkür  ederiz.
Gülşah Şen- Ben teşekkür ederim, işlerinizde başarılar dilerim.

 
Paylaş