Anne ve babalar doğuma hazırlanıyor

Biga Devlet Hastanesi Gebe Okulu Eğitmenleri tarafından anne ve babalar doğuma hazırlanıyor.

576

Doğum korkusu ve kaygılarından uzaklaşmak ve bilinçli bir hamilelik süreci geçirmek isteyen anne adayları gebe okullarını tercih ediyor.

Türkiye’nin dört yanında yaygınlaşan ve normal doğum oranlarını artırdığı için Sağlık Bakanlığı tarafından da teşvik edilen gebe okullarında anne adayları; Gebe Okulu Eğitmenleri tarafından bilgilendirilerek doğuma hazırlanıyor.

"Gebe okulunda hamileliğin 20. haftasından itibaren eğitimlerimize başlıyoruz"

Biga Devlet Hastanesi'nde Gebe Okulu Eğitmeni Ebe Kadriye Başar; "Hamileliğin 20. haftasından itibaren eğitimlerimize başlıyoruz. Gebe Okuluna anne adaylarının yanında eşlerinin de katılmasını istiyoruz. Anne ve bebek sağlığı ile ilgili bilgileri öğrenerek bu süreçte birbirlerine daha iyi destek oluyorlar. Eğitimlerde anne babalara; doğru nefes alıp verme teknikleri, egzersizler, pilates, doğru beslenme, annenin son evrede doğuma nasıl katkı yapabileceği, doğum dalgalarını kasılmaları az hissetmelerini sağlayıcı doğumu kolaylaştırıcı alternatif yöntemler, anestezi yöntemleri, bebeğin doğum yolculuğu, doğum sonrası anne ve bebek bakımı, emzirmenin ve anne sütünün önemi gibi konular anlatılıyoruz" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş