havadurum

Anadolu Vakfı'ndan, öğretmenlere deprem psikolojisi konusunda destek

364
Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından 1979 yılında, Anadolu topraklarından kazandıklarını yine bu toprakların insanları ile paylaşmak ve onlara hep daha iyisini sunabilmek arzusu ile kurulan Anadolu Vakfı, 40 yılı aşkın süredir toplumun sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak için eğitim ve sağlık alanlarında hizmet veriyor. Anadolu Vakfı, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak üzere, Türkiye`de 30 binin üzerinde öğrenciye burs imkanı sağladı. Vakıf, aynı zamanda bursiyerlerinin bireysel gelişimlerini ve yetkinlik kazanımlarını destekleyecek çalışmalar yapıyor. Anadolu Vakfı, Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile de 60 bine yakın ihtiyaç sahibi hastaya 700 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sundu.
 
Değerli Öğretmenim Programı`nda öğretmenlerin; sürekli değişen dünya ve koşullar karşısında fark yaratabilen, araştıran, sorgulayan profesyoneller olarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmaları hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı`nın "Eğitim Vizyonu" doğrultusunda hazırlanan eğitim programlarına Türkiye`nin dört bir yanındaki öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yöneticiler ve okul idare ekipleri de katılım sağladı. Bugüne kadar 190 binden fazla öğretmenin hayatına değer katan Değerli Öğretmenim projesi, 2013 yılından bu yana imkan sağlamaya kesintisiz devam ediyor. Değerli Öğretmenim Programı kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim aracı olan Zoom uygulaması üzerinden sürdürülüyor.
 
Değerli Öğretmenim programı depremin psikolojik etkilerine karşı destek vermeye devam ediyor
Anadolu Vakfı`nın, güçlü eğitmen kadrosu ile hem öğretmenlerin hem de gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedeflediği Değerli Öğretmenim Programı, eğitimcileri depremin psikolojik etkilerine karşı desteklemeye yönelik eğitimlerine yenisini ekledi. 13 Nisan 2023 tarihinde düzenlenecek olan "Depremin Getirdikleri ve Travma Psikolojisi" eğitiminde, travma sonrası stres bozukluğu ve alınabilecek psikolojik tedbirler ele alınacak. Anadolu Vakfı, Türkiye`nin dört bir yanındaki eğitimcilerle 20:30-21:30 saatleri arasında çevrim içi olarak bir araya gelecek.
 
Depremzede ve depremden etkilenen bursiyerleri için "Deprem Psikolojisi Etkinliği" düzenleyen Anadolu Vakfı, Mart ayında gerçekleştirilen "Duygusal Dayanıklılık ve Bilinçli Farkındalık" eğitimi ile öğretmenlere deprem psikolojisi konusunda desteklemeye başladı. Anadolu Vakfı, depremin ilk günlerinden bu yana, depremzedelerin ihtiyacı olan malzemeler ile Anadolu Grubu`nun tüm şirketlerinden gönüllü çalışanların bağışlarını, yetkili kuruluşlar aracılığı ile deprem bölgelerine ulaştırdı. Projeleriyle deprem bölgesindeki paydaşlarının maddi ve manevi ihtiyaçlarına odaklanan Vakıf, depremden etkilenen 100`den fazla bursiyerine ek burs ödemesi yaparak destekte bulunurken deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri için ek kontenjan da oluşturdu. Anadolu Vakfı ayrıca bursiyerlerine ücretsiz psikolojik destek hattı da sunmaya devam ediyor. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesiyle bursiyerlerin ihtiyacı doğrultusunda bilgisayar kampanyası başlatan Anadolu Vakfı, bu kapsamda toplanan bağışlar ile bursiyerler için bilgisayar alımı gerçekleştirildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş