Anadolu Üsküdar 1908

Çanakkale Dardanelspor’u cumartesi günü deplasmanda dişli bir rakip bekliyor...

537
3.lig, 3 grupta topladığı 40 puanla şimdilik kaydıyla Play-Off’u garantileyen İstanbul ekibi attığı 42 golle kategorinin en skorer takımı olma özelliğini taşıyor. Kulübün Başkanı Murat Şahin. Geçen hafta Baş-kent’te oynadığı maçta Ankara Demirspor’u 3-1 mağlup etme başarısını gösterdi...
 
Anadolu Üsküdar 1908’in renkleri Yeşil-Beyaz,
İç ve dış sahalarda oynadığı son 6 maçta  1 yenilgi, 1 beraberliğe karşın 4 kez de galip gelerek, formda olduğunu gösterdi.
 
Camia mutlu!
Anadolu Üsküdar 1908 Kulüp Basın Sözcüsü Birol Kavdır, Yeşil-Beyazlı ekibin deplasmanda oynadığı Ankara Demirspor maçında, kötü hava ve zemine rağmen üst düzey bir futbol sergileyerek, karşılaşmadan 3-1 galibiyetle ayrıldıklarını belirterek sevinçlerini dile getirdi..
 
Aldıkları galibiyetten duydukları memnuniyeti ifade eden ve ilçenin kenetlenilmesi ile birlikte  takımına sahip çıkması gerektiğini belirten Birol Kavdır sözlerine şöyle devam etti; “Grupta zorlu mücadeleler oynanıyor. Seyircimizin bu haftalarda bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Bütün imkanlarımızı kullanarak sezon sonunda 2.lige çıkmayı istiyoruz. Ankara Demirspor galibiyetini tüm Üsküdar halkına hediye ediyoruz. Önümüzdeki cumartesi günü Çanakkale Dardanelspor’u da mağlup ederek, iddiamızı daha da güçlendireceğiz”
 
Kulübün tarihçesi
1908´de kurucuların bir bölümü kulübü Kadıköy`e taşımaya niyetlendi. Buna itiraz edilince de aradaki ipler koptu. Bu fikri ortaya atanlar Üsküdar`dan ayrılarak Kadıköy`e yerleşip, Fenerbahçe Kulübüne katıldı. Kalan grup, 1908`de Anadolu ismiyle günümüze kadar ulaşan kulübü kurdu. Mehmet Burhanettin (Burhan Felek) ile kardeşi Dr. Hüdai Bey kurucular arasında yer aldı.. Güreş, atletizm, atıcılık başta olmak üzere çeşitli dallarda önemli başarılar elde edildi. Kuruluş renkleri Yeşil-Sarı olan Anadolu, İstanbul Ligi’nde uzun yıllar yer aldı. Daha sonra adını Anadolu Üsküdar 1908, renklerini ise Yeşil-Beyaz olarak değiştirdi.
 
A.Üsküdar maçı cumartesi
Çanakkale Dardanelspor’un İstanbul’da pazar günü oynayacağı Anadolu Üsküdar 1908 maçı Futbol Federasyonu tarafından 10 Mart 2012 cumartesi gününe alındı. Karşılaşma 13.30’da Maltepe Hasan Polat sahasında yapılacak. Bu maçla birlikte Araklıspor – Tarsus İdmanyurdu müsabakası da aynı gün ve saatte oynanacak. Haftanın diğer maçları pazar günü gösterime girecek.
Paylaş