havadurum

Anadolu Hastanesi hastanın yanında

Özel hastanelerin genel sağlık sigortasına bağlı hastalardan alabileceği fark ücreti yüzde 70`ten yüzde 90`a çıkarıldı. Çanakkale Anadolu Hastanesinde muayene fark ücreti almayacaklarını belirten Başhekim Uzm. Dr. İbrahim Savaş; “Böyle bir artışı hastalarımıza yansıtmayacağız” dedi.

616
Özel hastaneler ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında hastalardan alınan fark ücretlerinin galibi belli oldu. Özel hastaneler genel sağlık sigortasına (GSS) tabi hastalardan, Sosyal Güvenlik Kurumu `nun (SGK) belirlediği sağlık hizmeti bedelinin yüzde 90 `ına kadar fark ücreti alabilecekler. Çanakkale Anadolu Hastanesi ise hastalardan fark ücreti almayacak.
 
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. İbrahim Savaş; “Hastanemizde fark ücreti alınmıyordu. Bu uygulama aynen devam ediyor. Ücretin yansıması söz konusu olmayacak. Hastalardan ek ücret almayacağız” dedi. Hastanede kampanyaların sürdüğünü bildiren Savaş; “MR ve tomografi de fark ücreti almıyoruz. Cerrahi ameliyatlardan da aynı şekilde fark ücreti almıyoruz. Bu tür uygulamalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek” dedi.
Paylaş