havadurum

Amatörler haftası

Türkiye genelinde 30 Eylül – 06 Ekim 2013 tarihleri arasında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri ile birlikte hazırlanan programlar doğrultusunda Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlanacak...

621
Amatör Spor Haftası`nda farkındalık oluşturularak yeni bireylerin spora kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedefleniyor.
 
Haftanın açılışı
Hafta; spor faaliyetlerinde yer alacak tüm grupların ve o ildeki milli sporcu, antrenör, hakem ve engelli sporcularımızın da katılımlarıyla önceden belirlenmiş güzergah boyunca müzikli kortej eşliğinde yürünerek kent genelinde Amatör Spor Haftası farkındalığının sağlanmasıyla başlayacak. Açılış programı, konuşmalar ve yerel sanatçıların vereceği konserlerle zenginleştirilerek, etkinlik alanlarında spor aktivitelerinin tanıtımları yapılarak sonlandırılacak.
 
Organizasyonlar
Amatör Spor Haftası faaliyetleri il, ilçe tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda düzenlenecek.
Yaş Gruplarına göre Minik, Yıldız, Genç, Büyük, Veteran gruplarında İl Tertip Komitesince aşağıdaki yazılı branşlarda faaliyetler düzenlenebilecek.
Atletizm –Jimnastik –Güreş –Okçuluk –Atıcılık –Yüzme -Masa Tenisi –Judo –Karate Voleybol –Hentbol –Basketbol –Badminton -Bisiklet -Plaj Voleybolu -Geleneksel Çocuk Oyunları -Engelli Spor Faaliyetleri –Herkes İçin Spor Faaliyetleri, v.b.
Paylaş