Amatörler’de ceza infazı

Dr. Firuz Erdil başkanlığındaki Çanakkale ASKF Genel Başkanlığı, Amatör Spor Kulüpleri`nde sporcu ve yöneticilere verilen cezaların infazı ile ilgili bilgilendirme yaptı. Buna göre;

808
1. Futbol Disiplin Talimatı’nın 93. maddesi gereğince; Amatör kulüp futbolcusu yönünden Büyükler kategorisi ile, U19, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 Lig müsabakaları infaz hesabında ayrı kategori sayılır. Müsabakadan men cezası alan amatör futbolcu cezayı aldığı kategoride infazıtamamlamadan yaş kategorisinin uygun olduğu diğer müsabakalarda oynayamaz. Ancak, futbolcunun ceza aldığı kategoride resmi müsabakaların sona ermiş olması halinde, müsabakaları devam eden bir üst kategoride veya oynama hakkı olan bir alt kategoride kalan cezaların infazı mümkündür.
2. Kulubün futbolcusu dışında kalan kulüp yöneticileri (Kulüp Yöneticisi, antrenör, doktor, masör) hakkındaki müsabakadan men cezası, müsabaka sayısına bakılmaksızın haftada 1 (bir) müsabaka addolunarak infaz edilir. Müsabakadan men cezası alan amatör kulüp yöneticisi infaz hesabında ceza aldığı kategori ile birlikte, diğer kategorilerdede cezalı sayılır.
3. Disiplin Cezası alan futbolcuların bir sonraki sezona sarkan ceza infazlarının başlayabilmesi için lisanslarını Vize yaptırmaları veya Transfer İşlemi yaptırması şarttır. (Örneğin ligin son haftasında 8 maç ceza alan bir futbolcu bir sonraki sezonun başında lisansını vize yaptırdığı takdirde ceza infazı işlemeye başlar. Şayet vize veya transfer işlemi yaptırmazsa ceza infazı başlamaz)"
Paylaş