havadurum

"Amacımız birçok farklı yemek kültürünü yaşatmaktır"

Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı, Human 17 Derneği, Çanakkale Profesyonel Ahçılar Derneği`nin ortaklaşa organize ettiği `Çanakkale Yemek Kültürü Festivali`nin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek.

754
Çanakkale`de 21-23 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan festivalde "Yerel Yemekler ve Akdeniz Gastronomisi" konulu panelin yanı sıra 23 Haziran Pazar günü saat 13:00`de Halk Bahçesinde yapılacak para ödüllü yemek yarışması da yer alıyor.
 
Kent Konseyi`nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı Başkanı Muzaffer Bayraktar; "Festivaller, Ülkemiz ve kentlerimizin kültürel kimliklerini ortaya koyan en önemli sanatsal etkinliklerdir.. Festivalleri bulundukları coğrafi bölgelerin geleneksel kültürlerini ve yaşam biçimlerini simgeleyen hareketler olarak da görmeliyiz. Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı önderliğinde 4.`sünü gerçekleştireceğimiz yemek kültürü festivalimiz, insanımızın sağlığında önemli yeri olan Türk Mutfağı kültürünün geçmişten günümüze miras kalmış somut örneklerini sunacaktır. Bu festivalde amacımız Çanakkale ve çevresinde var olan birçok farklı yemek kültürünü yaşatmaktır. Bunun için yemeklerimizi kitaplaştırarak gelecek kuşaklara aktarmayı ve ayrıca bir Yemek Kültürü Müzesi açarak Çanakkale bölgesindeki halka kazandırmayı hedeflemekteyiz. Yaptığımız bu etkinlikler, bölgemizin tanıtılmasına ve turizm hareketlerinin zenginleşmesine de katkı sağlayacaktır. Hedeflediğimiz bir başka unsur da kaybolmakta olan yemek kültürü değerlerimizin yaşatılmasında kadınlarımızın öncü olduklarını vurgulayarak onları sosyal hayatın içine çekmektir. Bu festival süresince yerel olduğu kadar Türkiye`nin çeşitli yörelerinin yemekleri ve ayrıca Pomak kültürü her yönüyle sergilenecektir. Festivalimiz 21-22-23 Haziran tarihlerinde gerçekleşecektir. Festivalde tanıtım etkinlikleri, panel-form, Pomak kültürü sempozyumu, müzikal etkinlikler ve ödüllü yarışmalar olacaktır. Festivalimize katkıda bulunan, başta yemekleri ile katılan hanımefendilere, Biga Pomak kültür derneğine, Çanakkale Kent Konseyine, Human 17 demeğine, Profesyonel Aşçılar Demeğine, Çanakkale Belediyesine, organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza ve yemek kültürü festivalimizi ziyaret ederek bizleri onurlandıracak Çanakkale halkına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.
Paylaş