havadurum

AKUT ekipleri Çanakkale’ye geliyor

Tüm Türkiye`ye yayılmış 27 operasyonel ekibi olan AKUT Arama Kurtama Derneği gönüllüleri, ilk defa organize edilen bir kamp ile Çanakkale`ye geliyor.

565
AKUT Ekipleri 18 Mart`ta Çanakkale`de buluşuyor.  AKUT Çanakkale ekibinin organize ettiği etkinlik Seddülbahir`de gerçekleştirilecek. Yaklaşık 250 AKUT gönüllüsünün katılması beklenen etkinlikte Seddülbahir bölgesine kamp kurulacak.
 
17 Mart günü başlayacak etkinlikte çeşitli faaliyetler gerçekleştirilecek. 16 Mart günü kurulumu yapılarak, 17 Mart günü aktif şekilde çalışacak HF telsiz istasyonu kurulacak ve telsiz istasyonu üzerinden tüm dünyaya TC15GLB çağrı adıyla etkinlik duyurulacak. 17 Mart günü Büyük Kemikli burnunda "Hastane Gemisi" olarak bilinen batığa anma dalışı yapılacak. Aynı gün AKUT üyeleri şehitlikleri ziyaret edecek.
 
17 Mart gecesi saat 21.00`da itibaren, sabah 06.00`ya kadar "İlk Şehitler" anıtında saygı nöbeti tutulacak. AKUT ekipleri, 18 Mart günü Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek olan törenlere katılım sağlayacak. İlk defa organize edilen AKUT etkinliğinin geleneksel hale getirilerek, her yıl tekrarlanması planlanıyor.
Paylaş