havadurum

Akgün`den GMKA`ya sert eleştiri

MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün, Güney Marmara Kalkınma Ajansı yönetimine İl Özel İdaresi`nin alınmamasını sert bir dille eleştirdi.

709
 
İl Özel İdaresi`nin Temmuz ayı toplantısında gündeme gelen Avrupa Birliği Projeleriyle ile ilgili söz alan MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün; “GMKA`da bir meclis oluşturulmuş. GMKA yönetimine İl Özel İdaresi alınmamış. Ama GMKA`ya Çanakkale İl Özel İdaresi ve Balıkesir İl Özel İdareleri en büyük ortakları. En büyük ortaklar, danışmak üzere bile mecliste ciddiye alınmıyor. Neden alınmadığını ben merak ediyorum. Acaba kapalı kapılar ardından birileri, birileriyle pazarlık mı yapıyor? Yoksa Güney Marmara Kalkınma Ajansı yönetimi kendisine göre mi tercih yapıyor?” dedi.
 
 
“GMKA yönetiminin değiştirilmesi doğru olmuştur”
“Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın yardımları çok isabetli değildir ve yönetimin değiştirilmesi de çok doğru olmuştur” diyen Akgün; “Çanakkale`yi bilen ve tanıyan sadece kaymakam olarak değil, Çanakkale`nin her tarafını bilen birilerinin olmasında fayda var. Gelelim bu Kalkınma Ajansı`nın bize teklif etmiş olduğu Avrupa Birliği Projeleriyle ilgili destek konusuna. Böyle bir yardımı biz yapamayız. Bizim yardım yapabileceğimiz kurum, Özel İdare`nin kendisidir. Bu projeleri kimler seçti. 100 tane proje var. Niye bu meclise geliyor bunlar? Biz bu tür taleplerin eğer ayrılmış olan kendi kurumum kendi bütçesinden karşılanmak için kabul ediliyorsa evet deriz. Onun dışında Özel İdare`den kaynak bulupta, bunlara para verelim deniyorsa MHP Grubu olarak evet demeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Paylaş