havadurum

Ahilik Haftası kutlanıyor

19`uncu Ahilik Haftası dün yapılan ziyaretler ve düzenlenen törenlerle kutlandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, esnaf temsilcisi odalar ile birlikte, mehter takımı eşliğinde yürüyerek tören alanına gitti. Törenlerde Ahilik kültürüne değinilerek, Hacı Bektaş ve Ahi Evran gelenekleri anlatıldı.

748
 
 
 
19`uncu Ahilik Haftası törenleri Çanakkale`de, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği`nin organizasyonu ile gerçekleştirildi. Dün sabah saatlerinde aralarında Ticaret İl Müdürü Dr. Hüsniye Fırat, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Güven Barış Yüksel, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı İbrahim Ejder ile esnaf odaları başkanlarından oluşan bir heyet önce Vali Ahmet Çınar`ı, ardından da Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret etti. Ziyaretlerini Mehter Takımı eşliğinde yapan heyet, ziyaretleri sırasında Ahilik kültürünün öneminden ve Anadolu ahilik geleneklerinden bahsederek, ahiliğin yaşatılması gereken bir değer olduğunu ifade ettiler.
 
 
 
Başkan Gökhan`a teşekkür
Üç yılı aşkın bir zamandır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yürüttüğü aylık toplantıların Türkiye genelinde örnek olduğunu ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, bu sürecin yasal bir zemine oturmasının da önemli olduğunu kaydetti. Özellikle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu`nda (TESK) da bu sürecin takdirle karşılandığını ifade eden Vurucu, bu sürecin ve girişimlerin de etkisiyle TESK Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini ifade ederek, “Bu konuda her yerde söylüyorum Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan`ın tavrı da önemlidir. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Mehter takımı ile yürüdüler
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret eden heyet, daha sonra Başkan Gökhan ile birlikte, mehter takımı eşliğinde Çanakkale Belediyesi hizmet binasından, Demircioğlu Caddesi`ni takip ederek, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Sonrasında Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan tören ile Ahilik Haftası etkinlikleri start aldı. Cumhuriyet Meydanı`nda esnaf temsilcileri ve Ticaret İl Müdürlüğü çelenklerinin sunulması ile başlayan programda açılış konuşmalarının ardından halk oyunları ekiplerinin gösterisi, bindallı defile gösterisi, Ahilik Haftası ile ilgili olarak yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazanlarının belgelerinin verilmesi, mehteran gösterisi ve ikramlar ile devam etti.
Paylaş