havadurum

Ağaçlar reklama mı kurban gitti?

Çanakkale’de bir alışveriş merkezinin yakınında yer alan çok sayıda ağacın kesilmesi olayını dün gazetemiz sayfalarından duyurmuştu. Çanakkale Belediyesi Park Bahçeler Birimi Müdürü Göksel Koyuncu, “Burası bizim tasarrufumuzda değil. Burası tamamen alışveriş merkezi sorumluluğundadır” dedi.

977
 
Çanakkale’de Troia Caddesi üzerinde bulunan bir alışveriş merkezi önündeki çok sayıda ağacın kesilmesi tepkilere neden oldu. Çevre sakinlerinin tepki gösterdiği olayı dün gazetemiz sayfalarından duyurmuş ve “Ağaçların neden kesildiğinizi” sormuştuk. Çanakkale Belediyesi Park Bahçeler Birimi Müdürü Göksel Koyuncu, dün ağaçların kesilmesi olayı ile ilgili açıklama yaparak Çanakkaleliler’i bilgilendirdi. Koyuncu, “Burası tamamen alışveriş merkezi sorumluluğundadır. Bizim kesinlikle bir tasarrufumuz olamaz” dedi.
 
Yanlış kesilmiş!
Çanakkale Belediyesi Park Bahçeler Birimi Müdürü Göksel Koyuncu, açıklamasında ağaçların yanlış kesildiğini ifade etti. Koyuncu, “Ağaçlar kesilmeden ya da budanmadan önce bize sorulmadı. Sorulsaydı biz yardımcı olurduk. Ancak görülüyor ki yanlış ve hatalı kesilmiş. Ağaçlar şu anda canlı ama bir daha büyür mü? Ya da neresinden patlar? bilemem” dedi.
 
Reklam için mi?
Öte yandan ortaya atılan iddialar ise yenilir yutulur cinsten değil! Ağaçların büyük olmasının alış veriş merkezindeki bazı markaların reklamlarının kapanmasına neden olduğu ve bu markaların reklamlarının yapılması için ağaçların kesildiği iddia edildi. İddianın ne derece doğru olduğu bilinmez ama çok sayıda ağacın katledildiği kesin!
Paylaş