AFAD’dan eğitim çalışması

Çanakkale İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Çanakkale’de olabilecek bir afet anında hasar tespit çalışmalarında görevlendirileceklere yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi.

614
 
AFAD tarafından, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer ile afet anında hasar tespit çalışmalarında görev alacak mimar, inşaat mühendisi ve teknikerlere eğitim verildi.
 
AFAD Çanakkale Müdürü Erdoğan Çabuk yaptığı açılış konuşmasında “Sayın valimizin katılımıyla 2011 yılı Kasım ayında hizmet grup başkanlıklarının katılımıyla bir toplantı yaptık ve afet çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Bu toplantıda alınan kararla hasar tespit ekibinde görevli bulunan tespit personellerinin hasar tespit eğitimlerinin verilmesi gündeme gelmiştir. Bu süreç Van depreminin hasar tespit çalışmalarına da denk gelmesi ve basına da bu tespit çalışmaların da yaşanan sıkıntıların yansıması nedeni ile bu teknik eğitimi planlamış bulunuyoruz. Modern afet yönetimin de hazırlıklı olmamız gerektiği aşikardır, verilen eğitim çalışmasında yapılarda hasar derecelendirmesi, hasar tespit süreci ve hasar tespit formlarının doldurulması konuları ele alınacak. Bu kapsamda Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetim Başkanlığı’ndan gelen Emre Gök, Volkan Özcan ve Davut Şahin ilimizde olabilecek bir afet halinde hasar tespit çalışmalarına katılacak mimar, inşaat mühendisi ve inşaat teknikerlerimize bilgiler verecek” dedi.
 
“Afettin verdiği zararın ortaya konması gerekiyor
Hasar tespit sürecinin nasıl gerçekleştiği ve hasar tespit tutanağının nasıl tutulduğu hakkında bilgiler veren Başbakanlık Afet Acil Durumu Yönetim Başkanlığı’ndan gelen Emre Gök, Volkan Özcan, “Türkiye birçok afete sıklıkla maruz kalıyor, bunlardan en sık yaşanan ve zarar veren afetse deprem afeti, haliyle bu afetten sonra insanların gördükleri hasarın ortaya konması gerekiyor. Bu çalışmanın da başlangıcı hasar tespit tutanağının tutulmasıdır. Bu sürecin nasıl işlediğinin bu seminerle göreceğiz” dediler.
 
Davut Şahin de “Hasar derecelendirilmesi” konularında katılımcılara bilgiler verdi. Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.
 
Paylaş