Acımız büyük!

827

 Suriye`nin İdlib kentinde önceki akşam saatlerinde Türk askerlerine yapılan saldırı sonucunda 33 askerin şehit olduğu açıklandı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu acı olayın arkasından şehitlerin isimleri ve kimlikleri açıklanırken, ailelerine ise acı haberleri ulaştırıldı. Hatay Valisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında yaralı askerlerimizin tedavisinin sürdüğü bildirildi ancak TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğin de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından gelen son dakika açıklaması ile İdlib`de şehit olan askerlerin bilgileri de paylaşıldı. Hava saldırısı sonucu hayatını 33 askerin hayatını kaybettiği, yaralı askerlerin tedavi altına alındığı ifade edildi. 

 
Çanakkale’de de siyasiler mesaj yayınlayarak şehit askerlere rahmet dilendi… 
 
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan: Türkiye, İdlib’deki alçak saldırının hesabını sormuştur, çok daha ağır bir şekilde soracaktır. Bu kalleşliğin bedelini ödeme korkusu bile ecellerine kadar peşlerini bırakmayacak! Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.
 
AKP Kadın Kolları MYK üyesi ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu: İdlib’de görev yapan askerlerimize rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu alçaklığın, kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecekler!.. Milletimizin başı sağolsun.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek: Büyük milletimiz tarih boyunca her türlü güçlüğü, azim ve kararlılıkla aşmıştır. Acımız büyük. Bugünleri de birlik ve beraberlikle mutlaka aşacağız. Ulusumuzun başı sağolsun. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm anne babalara sabır diliyorum. 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan: Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası yüreğimiz dağlandı. Şehit sayısının daha fazla artmaması en büyük temennimdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: İdlib’den gelen acı haberler yüreğimizi yakıyor. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun, Allah Mehmetçiğimizi korusun 
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat: Suriye`nin İdlib bölgesinde bulunan askeri güçlerimize düzenlenen hava saldırısı sonucu kahraman Mehmetçiklerimizin Şehit olduklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Türk Milletini güvenliğinden, egemenliğinden mahrum bırakmaya çalışanlar ve hainlik yapanlar bilmelidir ki hüsrana uğrayacaklardır. Bu duygularla, Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural: Emperyalizmim kan gölüne çevirdiği Ortadoğu bataklığında yeni canlar vermek istemiyoruz. Bu nedenle “Savaşa Hayır” diyoruz.
İdlib’de şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz..
 
AKP İl Başkanı Naim Makas: Büyük devletimiz; peygamber ocağının yiğit evlatlarına; mehmedimize uzanan siyonist elleri büyük bir irade ile kıracak, intikamını alacak ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Milletimiz devletimizin yanında, Rabbine secde ve dualarıyla yaradana sığınmakta ve zalimlere karşı muzaffer olmayı niyaz etmektedir. Yüce milletimizin başı sağolsun.
 
Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun: Dün gece İdlib`den gelen haberler, yüreğimizde kor oldu. Şehit olan Mehmetçiklerimizin acısı hepimizi yaktı.
Başımız sağolsun.
 
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan: İdlib’de Şehit olan 33 Mehmetçiğimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun...
 
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar: Sözün bittiği yerdeyiz. Yüreklerimizi dağlayan bu acılar artık son bulsun. İdlib’de şehit olan vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. ‘Bu acının tarifi yok’ dedikçe ne yazık ki daha büyüğünü yaşıyoruz… Ulusumuzun başı sağolsun
 
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu: İdlib`de rejim unsurlari tarafindan gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Allah`tan rahmet, Türk silahlı kuvvetlerine, Yüce Türk Milletine ve kederli ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim.
 
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram: İdlib’de askeri güçlerimize düzenlenen hain saldırıda kahraman askerlerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.
 
İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz: Suriye`nin İdlib kentinde gerçekleştirilin hain saldırıda şehit verdiğimiz kahraman askerlerimize Allah`tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim. Büyük TÜRK Milleti başın sağolsun 
 
CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan: Suriye İdlib`ten gelen acı haberle kahrolduk! 33 askerimiz şehit oldu. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.
 
CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk: Canımız yandı. İdlip’te şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.
 
ADD Şube Başkanı Necmi Akyalçın: İdlib’te 33 şehit verdik… 32 yaralımız var. Yüreklerimizin yandığı, tarifsiz acıyla kavrulduğu uzun bir gece yaşadık.  Şehitlik ve Gazilik hepimizin için kıymetlidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet,  yaralılarımıza acil şifalar ve Milletimize başsağlığı diliyoruz. Dış sorunlarda milli birlik ve beraberliğin yaşamsal önem taşıdığının bilincindeyiz. Yurtseverlerden kurulu bir büyük demokratik kitle örgütü olarak; Büyük Atatürk’ün ‘Gerçekleri konuşmaktan korkmayınız’ direktifini yerine getirmeyi bir görev kabul etmekteyiz. Her şey emperyalizmi ağır yenilgiye uğratan Büyük Atatürk’ün dış politika çizgisinin terk edilmesiyle başlamıştır. Savaş meydanlarından zaferler kazanarak çıkan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, buna rağmen; ‘Yurtta barış, dünyada barış’ parolasını temel hareket noktası olarak benimsemesini bile-isteye anlamayanlar, anlamak istemeyenler türemiştir. Büyük Önderin, ‘Yurtta barış dünyada barış’ felsefesi, yaratılan algı operasyonlarıyla edilgen olduğu şeklinde topluma yansıtılmıştır.  İçerik göz ardı edilmiştir… Bu bir emperyal oyundur. Böylece başlayan süreçte; siyasal İslamın iktidar olmasıyla ‘yeni Osmanlıcılık’ hayalciliği dış politikada etkin olmuştur. Dışişlerinde, akılcıl ve milli politikalar yerini, şahsi ve liyakatten uzak uygulamalara bırakmıştır. Keyfiyet, milli çıkarların üzerindedir. En son atanan büyükelçiler bunun somut kanıtıdır. Vatan savunmasını kutsal kabul ediyoruz.  Bilhassa bölücü teröre karşı alınan tüm önlem ve mücadeleleri desteklemekteyiz. Ancak, dış politikamızın ‘İhvan-ı Müslimin’ eksenine kaydırılmasını büyük bir tehlike görüyor ve asla kabul etmediğimizi açıkça ifade ediyoruz.  Dış politikadaki eksen kayması, birikimli kadroların tasfiye edilmesiyle içinden çıkılmaz bir hal almıştır. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş