havadurum

"Abiniz veliahtını susuz mu bırakacak"

Kepez Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, Kepez'de meydana gelen su kesintisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

1666

Kepez Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, Kepez'de akşam yedi sularında meydana gelen su kesintisine ilişkin açıklamalarda bulunarak; "Soruyorum kuyu suları yetersiz kalıp kepez susuz kaldığında barajın içme suyu hakkını elinde tutan Çanakkale belediye başkanı geceleri rahat rahat uyuyabilecek mi?" dedi.

"Birçok vatandaşımız duruma tepki göstermiştir"

Edinilen bilgiye göre Kepez'de meydana gelen su kesintisinin yedi saat olması beklenirken 20 saati bulması nedeniyle Kepez Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk, konuya ilişkin tepki göstererek; "Kepezde dün akşamüzeri başlayan 7 saat olarak planlanan su kesintisi 20 saati bulunca birçok vatandaşımız duruma tepki göstermiştir. Kepezin çözülemeyen su problemi bu kesintilerin daha iyi günlerimiz olduğunu tekrardan hatırlatırım. Defalarca kez dediğimiz gibi kuyu suyu ile değirmen dönmez Kepezin çok acil baraj suyuna kavuşması gerekmektedir.Bunun da tek bir yolu vardır Atikhisar barajının içme suyu kullanım hakkını elinde tutan Çanakkale belediyesi ile bir protokol yapılıp Kepez'e baraj suyunun getirilmesidir. Birbirlerine abim ve veliahtım diyen iki CHP li belediye başkanını İzmir asfaltı üzerindeki işletmeler için yaptıkları protokolü genişletip tüm kepeze baraj sunu vermeye davet ediyorum. Görelim halkçılığınızı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk halkçılık ilkesi ile halktan güç alarak halka hizmet etmeyi benimseyen bir anlayışa sahipken halkın temel ihtiyacı olan su üzerinden belediyeye kar kazandırma anlayışı ile hareket edenler bizlere ne halkçı nede Atatürkçü olduklarını iddia etmesinler" şeklinde konuştu.

"6 ay sonra belediyeyi aldığımızda bütün sorunları çözecek projelerimiz hazır"

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın sorumluluklarını bir başka kurumlara attığını dile getiren Ertürk; "Konuyu farklı yerlere taşıyarak sorumluluğu DSİ ve diğer kurumların üzerine atmaya çalışan Birol başkan beceriksizliklerinizin üzerini sorumluluklarınızı başkalarının üzerine atarak kaçamazsınız. Abiniz veliahtını susuz mu bırakacak. Soruyorum kuyu suları yetersiz kalıp kepez susuz kaldığında barajın içme suyu hakkını elinde tutan Çanakkale belediye başkanı geceleri rahat rahat uyuyabilecek mi? Kepezli hemşerilerimiz merak etmesinler bütün sorunları biliyoruz çözümleri ve fizibilite çalışmaları yapıldı 6 ay sonra belediyeyi aldığımızda bütün sorunları çözecek projelerimiz hazır. Kepezli hemşerilerimizi biraz daha sabretmeye davet ediyorum. Ak Parti olarak çözümlerimizle geliyoruz" dedi.
(Atilla Akın)

Paylaş