Abdullah Avcı ve Stefan Savic’ten St. Gallen maçı öncesi açıklamalar

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve futbolcumuz Stefan Savic, St. Gallen ile oynayacağımız UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

403

İlk karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Abdullah Avcı, “Geçen hafta ilk müsabakamızı oynamıştık. Deplasmandaki bir oyun olarak değerlendirdiğimizde 65-70 dakikasını iyi bir oyun ve pozisyon zenginliğinde geçirmiştik ve bunun karşılığını alamamıştık. Sonrasında, oyunun bir bölümünü kaybettiğimiz ve beraberlikle döndüğümüz bir müsabaka oldu. Bu akşam da bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Avcı; "Avrupa’da devam edebilmek, taraftarımızla bütünleşmemizi sağlayacak"

Trabzonspor taraftarının önemine vurgu yapan Avcı, “Oynadığımız maçın analizlerini yapıp hem savunmada hem de hücumda tekrarlarımızı çalıştık. Dünde de son olarak duran toplarımızı çalışıp bu akşama en iyi şekilde hazırlandık. Bu müsabaka bizim için bir maçtan daha fazlası. Avrupa’da devam edebilmek, taraftarımızla bütünleşmemizi sağlayacak. Bize ve oyuncularımıza özgüven getirecek bir maç olacak. En önemli faktör olan taraftarımıza seslenmek istiyorum. Trabzonspor’un tarihindeki bütün başarılarında taraftarlar her zaman 90 dakika destek vermiştir. O yüzden yarın taraftarımızın desteğine son derece fazla ihtiyacımız var. Ben bugün için güzel bir akşam olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Stefan Savic; “Bir maçtan öte bir final niteliğinde”

Hem takımımız hem de taraftarımız, Trabzonspor’un Avrupa’da olmasını son derece hak ediyor diyen Stefan Savic ise şu değerlendirmelerde bulundu; “Umuyorum, bugün bizim adımıza güzel bir maç olacak. Bugünkü maç, hocamızın da dediği gibi, bir maçtan öte bir final niteliğinde. Hem takımımız hem de taraftarımız, Trabzonspor’un Avrupa’da olmasını son derece hak ediyor. Biz de oyuncular olarak takımımızın Avrupa’da devam etmesi adına yarın her şeyimizi vereceğiz. Trabzonspor’a gelmeden önce de Trabzonspor taraftarının neler yaptığını görmüştüm. Trabzonspor’u seçme sebeplerimden bir tanesi de taraftarın stadyumda yarattığı cehennem atmosferiydi. Taraftarımızı, hem yarın hem de sonraki tüm maçlarımızda bizi stadyumumuzda desteklemeye davet ediyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş