havadurum

A Erkek Milli Takım yarı finale yükseldi

A Erkek Milli Takım, ikinci maçında karşı karşıya geldiği Bulgaristan'ı 104-66 skorla yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı.

655
Türkiye'de düzenlenen FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda mücadele eden A Erkek Milli Takımı, ikinci maçında karşılaştığı Bulgaristan'ı 104-66'lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla milliler, organizasyonda yarı finale yükseldi.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve TRT Spor Yıldız ekranlarından da naklen yayınlanan müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Yöneticileri de takip etti. Ay-yıldızlı takım müsabakaya Kenan Sipahi, Şehmus Hazer, Furkan Korkmaz, Alperen Şengün ve Ömer Faruk Yurtseven beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısı milliler 52-22 önde tamamlandı. A Erkek Milli Takımda Furkan Korkmaz 14 ve Alperen Şengün 13 sayı kaydetti. Bulgaristan'da ise Aleks Simeonov 20 sayıyla oynadı.

Ay-yıldızlılar, C Grubu'ndaki üçüncü maçında 15 Ağustos Salı günü saat 20.00'de Ukrayna ile karşılaşacak. Müsabaka TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.
(Esra Güller)
Paylaş