havadurum

9 Eylül’de İzmir’de Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisi kaçta başlayacak? İşte detaylar…

9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızları gösteri ekibi, gökyüzünde nefes kesen akrobasi hareketleriyle izleyicilere unutulmaz bir şov sunacak. Peki, Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisi kaçta başlayacak ve nereden izlenebilecek? İşte merak edilenler…

1304

9 Eylül, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü olarak büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bu özel günde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından birçok etkinlik düzenleniyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise Solo Türk ve Türk Yıldızları gösteri ekibi tarafından gerçekleştirilecek olan hava şovu.

Solo Türk ve Türk Yıldızları gösterisi saat kaçta?

Solo Türk ve Türk Yıldızları gösteri ekibi, 9 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde gösteri yapacak. Yaklaşık bir saat sürecek olan gösteride, F-16 jet uçağı ile Solo Türk ve NF-5 jet uçağı ile Türk Yıldızları, gökyüzünde akrobasi hareketleriyle izleyicileri büyüleyecek.

Gösteriyi izlemek isteyenler, Gündoğdu Meydanı’na gelerek veya Kordonboyu’ndan gökyüzünü takip ederek şovu seyredebilirler. Ayrıca, TRT Spor kanalından da canlı olarak yayınlanacak olan gösteriyi televizyonlardan da izlemek mümkün.

Solo Türk ve Türk Yıldızları kimdir?

Solo Türk, F-16 jet uçağı ile akrobasi gösterisi yapan Türk Hava Kuvvetleri’nin özel bir timi. 2011 yılında kurulan Solo Türk, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok etkinlikte yer aldı ve birçok ödül kazandı.

Türk Yıldızları ise NF-5 jet uçağı ile akrobasi gösterisi yapan Türk Hava Kuvvetleri’nin akrotim ekibi. 1992 yılında kurulan Türk Yıldızları, dünyanın en iyi akrotim ekiplerinden biri olarak kabul ediliyor ve 10 milyondan fazla kişi tarafından izleniyor. (Nilay Günay)

Paylaş