“Yöneticilikle sendikacılığı kimse birbirine karıştırmasın”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, yöneticilikle sendikacılığın birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

835
Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar; “Yöneticilik sıfatına yakışmayan en kötü huylar, kraldan çok kralcılık yapma, haddi olmayan ve görev sahasında yer almayan işlere karışmadır. Bu tür huylar yöneticinin sadece kendine zarar vermez aynı zamanda çalışanların huzurunu kaçırır, adaletsizliklere ve haksızlıklara neden olur. Zamanla bir hastalık halini alan bu türden huylar ne yazık ki Çanakkalemiz’de de bazı yöneticilerde görülmeye başlanmıştır. Çanakkale Merkez ve Çan ilçe hastanelerindeki bazı yöneticiler, devletin verdiği makamın gölgesinde, koltuğunun sağladığı güvenle malum sendikaya hizmet etmeyi, Çanakkale’ye sağlık hizmeti vermekten daha önemli bir görev sayan bazı yöneticiler sendikacılıkta etkin olan üyelerimizin servislerini sebepsiz yere, hiçbir gerekçe öne sürmeden değiştirerek baskıcı bir yönetim göstermeyi, Türk Sağlık-Sen’e zorluk çıkarmayı kendilerine adeta görev saymışlardırlar. Buradan özellikle belirtmek isterim ki bu tavır 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununda yer alan “Kamu işvereni, kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayrım yapamaz”, “Yönetici veya denetleyici konumunda bulunan kamu görevlileri, keyfi davranışlarda, baskı, hakaret ve tehdit edici uygulamalarda bulunamaz” hükmünü de ihlal etmektir. Ayrıca Türk Ceza Kanunun sendikal hakların kullanılmasını engelleyen kişilerin 6 aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırmasını öngörmektedir. 10 yıldır aynı birimde görev yapan arkadaşımızın servisini nöbetten çıktığı gün değiştiren, Bunun için ne bir izahat yapan ne de çalışana soran ben yaptım oldu deyip adeta orman kanunu hastanede uygulayanlar bundan vazgeçmelidirler. Hukuku çiğnememeli suç işlememelidirler. Yöneticilerden bizim beklentimiz adil ve tarafsız bir yönetim göstererek Çanakkale’ye Çanakkalelilere hizmet için çalışmaları, sendikacılığı sendikacılara bırakmalıdırlar” dedi.
 
“Herkes aklını başına almak zorundadır”
Çavdar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burası Kel Ali’nin bağı değildir. Kimse kafasına göre canının istediği gibi yöneticilik yapamaz. Boyunu aşan işlere karışamaz. Eğer sendikacılığa heves ediyorsanız buyurun istifa edin. Sahada mücadele edelim. Yüreğiniz yetiyorsa çok sevdiğiniz makamınızdan kalkın. Koltuğunuz gölgesine sendikacılığı da sığdırmayın çıkın alanlara sizleri de görelim. Bu işleri kendine vazife bellemiş yöneticilere bu ilk uyarımızdır. Kararınızı verin. Yöneticilik yapacaksanız adam gibi yapın. Türk Sağlık-Sen olarak üyelerimize baskı yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her platformda çalışanların yanında olacağız. Meydanı kimseye boş bırakmadık. Bırakmayacağız da. Yöneticilerde, malum sendikacılarda bunu böyle bilsin. Sözlerime son verirken yöneticilerin yakalandığı bu hastalıktan kurtulmasını diliyor, Hayırlı bir insan olarak anılmak için kendilerine çeki düzen vermelerini istiyoruz.”
Paylaş