“Yerel ligde reform şart”

Çanakkale Amatör kümelerinde radikal kararlar alınması gerektiğini ifade eden TÜFAD Başkanı Teknik Direktör Mustafa Meteertem sağlıklı bir oluşumun yaratılması için değişik seçenekler ortaya koydu. Şimdi ise gözler İl Futbol Temsilcisi Hayrettin Acar’a çevrildi.

456
Meteertem şöyle konuştu; "Takımlar gevşerse diye düşünülebilir. Gevşemez. Alttan 3-4 takıma da play-off oynatabilirsin. Örneğin bakıyoruz. Hiç kimseyi eleştirme anlamında konuşmuyorum. Statü bu, Ankara bir tane kitapçık yollamış. Böyle bir şey Çanakkale futboluna fayda getirmiyor arkadaşlar."
 
"Ölü antrenörlerimiz var"
Çanakkale`de antrenörlere de eleştiriler getiren Başkan Meteertem konuşmasında Çanakkale`de ölü antrenörler olduğunu iddia etti. Metertem `ölü antrenöler` terimini de şöyle açıkladı: "Yani futbolda, sporda faal ama, pratikte faal olmayan arkadaşlarımız da var. Hiç işlev görmeyen dernekle alakalı olmayan arkadaşlar da var. Mevcut antrenör sayımızı da artırmalıyız. Çanakkale’ye baktığımızda profesyonel takımlarda geçtiğimiz sene 7 tane, BAL’da ya da profesyonel takımda 7 kişi görev yapmış. Bu sayının artması gerekiyor."
 
Çanakkale Merkez`de antrenörlüğün kalitesinin düşürüldüğünü iddia eden Meteertem "Merkezde maç başına 50 lira alıp, takım çalıştıran arkadaşlarımız var. Bu seviyenin yükselmesi lazım. Telefonu açıp da telefona bakacak bir tane adamı olmayan takımlar var. Yöneticiye zaten ulaşamıyoruz. Antrenörler yönetici, temizlikçi vs gibi görev yapıyorlar. Biga’da farklı tabii" dedi.
 
"Bigaspor 3.Lig`e çıkmalı"
"Takım sayısı 50’nin altına düştü. Takım sayımız artmazsa federasyonda sıkıntı olabilir" hatırlatılması üzerine de konuşan Başkan Mustafa Meteertem; "Federasyona hangi statüyü yollarsan yolla kabul eder." dedi.
 
BAL`a çıkan takımların güçlü gitmesi gerektiğini ifade eden Meteertem, Çanakkale futbolunun gelişimi için Bigaspor`un 3. Lig`e çıkması gerektiğini söyledi.
 
Genç oyunculara vurgu yapan Mustafa Meteertem, Çanakkale`den son yıllarda oyuncu çıkmadığını belirtti ve "Bunun nedeni genç oyunculara yeterince önem verilmemesi" dedi.
 
"Performansı artırmak"
Çanakkale futbolunun gelişimi için bir takım teklifler hazırlayan Çanakkale TÜFAD Başkanı Mustafa Metertem önerilerini şöyle sıraladı:
“Performansı artırmak için ödüllendirme düşünüyoruz. Her kategorinin gol kralının seçilmesi, en centilmen oyuncu seçilmesi, en centilmen takım seçimi, en başarılı kaleci, başarılı hakem belirlenmesi, bu başarılara maddi destek verilmesi, bütün yaş gruplarına giren takımlara sezon sonu malzeme yardımı, milli takıma oyuncu veren takıma ödüllendirme” gibi.
 
"Yetiştirme bedeli alınmalı"
TÜFAD Çanakkale Başkanı Mustafa Meteertem, konuşmasını şöyle tamamladı; “Alt yapı bedellerinin alınmaması suçtur. Benim kulübüm sporcuyu yetiştiriyor. Parasını veriyorsun. Yetiştirme bedelini almıyorsan suçlusundur. Antrenörlerimizde bilgi kirliliği var. İnternetten girip bir sürü programla hareket ediyor. Bunun için genel merkezin bir kitap projesi var. Onun da dağıtımını yapacağız. Halk eğitim merkezlerinde futbol kursu açmak istiyoruz. Halk eğitimlerinin durumlarına göre de antrenör görevlendirilmesi yapılacak. Lise diploması olmayan antrenör olamıyor. Herkeste arayabilirsin ama antrenörlükte bunu arayamazsın. Çok başarılı bir çocuğu küçük yaşta takıma transfer ediyorsun. Çocuk futbolun ağır temposunda okuyamıyor. Bu adam lise diploması alamıyor. 10 yaşından itibaren futbol eğitimi görmüş bir adam 30 yaşında antrenör olamaz diyorsun. Bu Ersun Yanal döneminde çıktı. Yıldırım Demirören’in de olduğu bir toplantıda gündeme geldi. Bu konuya olumlu bakıldı. Bu sorun çözülecek sanırım."
 
Olay Spor
Paylaş