“Türk futbolu gelişiyor”

Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, mutlak hedeflerinin 2014 Dünya Kupası finalleri olduğunu belirterek “Türk futbolu giderek büyüyor” dedi...

253
Abdullah Avcı yaptığı açıklamada, 2014 Dünya Kupası’na direkt olarak katılmayı hedeflediklerini söyledi. Türk futbolunda geriye doğru 10`ar yıllık dönemlere bakıldığı zaman, gidişatın hayli umut verdiğini belirten Avcı, ``60`lar, 70`ler, 80`ler, 90`lar ve 2000 sonrası olarak 10`ar yıllık dönemlere baktığımızda, gerek sahadaki oyun kalitesi ve uluslararası rekabet, gerekse gelişen maddi-manevi değerler açısından elbette giderek büyüyen bir Türk futbolu var. Büyük organizasyonlarda istikrarlı bir şekilde yer alamasak da 90`lı yılların sonu ve 2000 yılından itibaren kulüpler ve milli takım bazında elde ettiğimiz önemli başarılar bizleri geleceğe dair hayli umutlandırıyor`` dedi.
 
Türk futbolcularının giderek artan sayıda yurt dışında forma giymeye başladığına dikkat çeken Abdullah Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama maalesef ki; yükselişin hız kazandığı bu son dönemde kulüp gelirlerindeki devasa artışlar bilançolara da kar ya da dengeli bütçeler olarak değil, hızla artan borçlar olarak yansıdı. Kulüplerimiz kazandıkları parayı üretime, yani altyapı organizasyonuna ve kurumsallaşmaya harcamak yerine astronomik bedeller ödeyerek gerçekleştirdikleri transferlere harcıyor. Çağın ihtiyacına yönelik yönetsel geçişler yapılamadı. Diğer ülkelerden gelen pek çoğu kıymetli isimlerden oluşan bu futbolcu ve teknik adam listesine harcanan paranın ne kadarı ölçülebilir ya da sosyal değere dönüştürülebildi, çok iyi sorgulamalıyız.”
Paylaş