havadurum

“Tüm hayvan severleri yanımızda görmek istiyoruz”

Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği tarafından Prof. Türkan Saylan Tesisleri’nde sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi.

442
Kermeste derneğe sürekli maddi katkı sağlayan hayvan severler Atilla Sönmez’e ve Dr. Aysel Özçer’e plaket takdim edilirken Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı yaptığı konuşmada: “Çanakkale’deki tüm hayvan severleri yanımızda görmek istiyoruz. Maddi ve manevi anlamda çevre ve sokak hayvanlarına yapılacak her türlü yardımı kabul ediyoruz” dedi.
 
Yönetim Kurulu’ndan oluşan beş kişi ve 74 üyesi ile faaliyet gösteren dernekte 12 kişilik sokak gönülleri grubunun da çalıştığını ve yapılan yapılan yardımların sokak gönülleri aracılığıyla hayvanlara ulaştırıldığını söyleyen Danacı hayvan sahiplerine de seslenerek: “Köpeklerinizi gezdirirken oluşan dışkıları almak zorundasınız. Almadığınız takdirde 5199 sayılı yasanın 5.maddesi 2.fıkrası uyarınca bir hayvan için 80 lira ceza ödemek zorundasınız ”dedi.
 
Hayvan severleri çevre temizliği konusunda uyaran Danacı hayvan dışkısını almayan kişi ile ilgili oluşan şikayetlerin Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe ile yapılabileceğini de ekledi. İki gün boyunca açık kalacak olan kermeste toplanan gelirin çevre ve sokak hayvanlarının mama ihtiyacında ve veteriner masraflarında kullanılacağı belirtildi.
 
 
 
 
Paylaş