havadurum

“Temizlik konusunda daha duyarlı olmalıyız”

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, gelişi güzel atılan çöpler nedeniyle vatandaşları uyardı.

387
Basın mensuplarını makamında kabul eden Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, konteynır dışına atılan gelişi güzel çöplerle ilçede hoş olmayan görüntülerin yaşandığına dikkat çekerek; “Çöplerin toplanması bizim görevimiz ama,  çevre temizliğinde başarılı olmak el birliğiyle sağlanır” dedi.
 
Başkan Özacar, çevre temizliği sorunları ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında basın mensuplarına şehir merkezinde çeşitli noktalarda çekilen fotoğrafları göstererek; “Bunlar Gelibolu’da hoş olmayan görüntüler. Temizlik konusunda belki yetersiz eksik kaldığımız yönler olabilir ama, evsel atıkların vatandaşlarımızın çöp konteynırlarına değil de, ne hikmetse konteynır çevrelerine dökmelerini bir türlü anlamıyorum. Sanıyorum ki sizin de sayfalarınızda bu görüntüler yayınlanınca vatandaşlarımız bu konuyu daha iyi anlayacaklardır” diye konuştu.
 
Yaz mevsimine girilirken bazı vatandaşların eskiyen kırılan eşyaları sokak ortasına çıkarıp attığını belirten Başkan Özacar, şunları söyledi: “Temizlik konusunda olabildiğince halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama halkımızda biraz duyarlı olmak durumunda. Biraz daha dikkatli olalım. Bakın bu fotoğrafların çoğunda çöp konteynırlarının hepsi boş olmasına rağmen etrafları dolu. Elbette bizimde yanlışlarımız var ve olmuştur. Bizlere söylediğinde biz de yanlışlarımızı düzeltmesini biliriz. Biz evsel atıkların, bir takım kullanılmayan eşyaların ve inşaat artıklarının gelişi güzel atılmamasını istiyoruz. Bundan sonra yasal çerçeve içerisinde en ağır cezai yaptırımları uygulamak durumunda kalacağız.”
Paylaş