“STK’larda daha çok kadın olmalı”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin düzenlediği ‘TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Toplantısı’nda konuşan Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Çanakkaleli olmakla, bu topraklarda yaşamış bir ailenin evladı olarak iş dünyasında bulunmakla her zaman övünç duyduğunu belirtti.

466
Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, ‘Ekonominin yükselen değeri Kadın; Çanakkale Ruhu ile Kalkınma ve Kadın Girişimcilerimizin Rolü’ konulu konuşmasında, Kale Grubu’ndaki deneyimlerinden de örnekler vererek, kadınların iş yaşamındaki karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini sıralarken, iş yaşamında ve özellikle sanayi sektöründe daha fazla kadın çalışanın rol alması gerektiğini ve bunun için yapılacakları dile getirdi. Okyay’ın konuşmasını ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonu’nu dolduran kalabalık bir dinleyici topluluğu takip etti. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonunda düzenlenen toplantıya, Zeynep Bodur Okyay’ın yanı sıra Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı Hatice Dinçbal Kal, Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altınel, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Öykü Köprülüoğlu ile ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri ve kadın girişimciler katıldı. Konuşmasına Kale Grubu’nu tanıtarak ve babası İbrahim Bodur’un Kale Grubu’nu nasıl kurduğunu anlatarak başlayan Zeynep Bodur Okyay, şunları söyledi: “Biliyorsunuz ben Kale Grubu’nu yönetiyorum. Kale grubu 58 yıl önce bu topraklarda yeşerdi. İbrahim bey, çok kıymetli babam 21 yaşında bir hayalin peşinden koşarak çok değerli bu tesisi meydana getirdi. Ve gerçekten güçlü bir iletişim ve öngörü sahibi bir insan. Girişimlerine bu bölgedeki birçok insanı da katarak kendi topraklarında doymanın da peşinden giderek hem doğduğu hem de doyduğu yere yatırım yapmayı tercih etti. Bu insanlarla birlikte yola çıktı. Bugün Allah’a binlerce kere şükrediyorum, gerçekten onun sayesinde hem Çanakkale özellikle seramik sektöründe dünyada 12’nci, Avrupa’da da 3’üncü büyüklükte bir firmayı kazandı, hem de bölgeye katma değer üreten bir kurumu kazandı Çanakkale Seramik Fabrikaları Türkiye’nin ilk çok ortaklı kuruluşudur. Babam bu fabrikayı kurarken etrafındakiler tek tek “para yok, sermaye yok” dediler. Babam kendi inandığı ideale onları da inandırmak gibi zor bir şeyi başarmış ve birçok güçlükle mücadele etmiş. Hisse senedi bastırarak ortak arayışına girmiş ve sonunda hayal ettiği kurmayı başarmıştır. Bugün gerçekten bu anlamda Türkiye’de bir ilki başaran bir kurum olmuştur. Ben de ilk kez 2008 yılında yönetime geçtim. Babam o tarihte yönetimden çekildi ancak ben de onun varlığının güveni ile kurumun başına geçtim. Bunun kendisinin çok büyük bir teveccühü olduğunu düşünüyorum.”
 
Kadınlar STK’larda fark yaratacaktır
Sivil toplum kuruluşlarında daha çok kadın lider olması gerektiğini de savunan Zeynep Bodur Okyay, “STK’ların başında da daha fazla lider kadının olmasına da inanıyorum. STK’lar kadınlar için iyi bir girişim fırsatıdır. STK’lar kadınların fark yaratabileceği alanlar olduğu için de bunu şahsen çok fazla önemsiyorum. İnsan kaynağına yapılan yatırım, sosyal konular, gelişmişlik farkları, eğitim konularında kadınların daha hassas olduklarını ve önem verdiklerini biliyorum. O nedenle STK’larda kadın temsili çok önemli” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Paylaş