“Sağlıkçılar sağlık için kan veriyor”

Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği tüm duyarlı vatandaşları 28 Ocak- 1 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak olan kan bağışı kampanyasına katılamaya davet etti.

606
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülviye Çalıdağ; kan ihtiyacı olan kişinin sıkıntı anında bir de kan aramak zorunda kalmadan ilgili kurumu tarafından Türk Kızılay’ı na başvurarak ihtiyacın giderilmesi ancak Türk Kızılay’ın elinde yeterli ürünün bulunmasıyla mümkün olacağını belirterek, her sağlıklı ve kan vermeye uygun koşullarda olan bireyin gönüllü olarak Kan bağışında bulunması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.
 
Kampanya için katılım çağrısı yapan Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ülviye Çalıdağ; “Biz dernek yönetimi olarak bu duyarlılığımızı, dernek üyelerimizle, yakınlarıyla ve sağlıkçı dostlarıyla hayata geçirmek üzere Çanakkale Kızılay Şubesine başvurduk. Merkezde güleryüzle ve ilgili idarecilerle karşılaştık. Kampanyamızı duyururken İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çanakkale Devlet Hastanesi, Tabip Odası, Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimler Odası ve Sağlık Kolundaki Üç Sendika başkanları ( Memur Sen, Türk Sağlık Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası) ile görüşülerek destekleri istenmiştir. Kendilerine buradan teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz. Türk Kızılayı’na kan bağışında bulunmak için; 18-68 yaş arasında olan ve bulaşıcı bir hastalığı bulunmayan, ağırlığı 50 kg. ve üzerinde, kan değeri, vücut ısısı, boyu uygun olan, herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkesin başvuruda bulunabileceğini hatırlatır; Çanakkale’de yaşayan herkesin kampanyamıza destek vermesini, kan bağışı konusunda sürekliliğin sağlanmasını sağlık-çılar olarak önemle rica ediyoruz” dedi.
Paylaş