“Kurşunlu köylüleri hepimiz için direniyorlar!”

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Kurşunlu Köyü`nde maden çalışmaları nedeniyle direnişte olan köylülere destek verdi.

778
 
Yaşam alanlarına yönelik sermaye saldırılarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Ege Çevre ve Kültür Platformu yetkilileri; “Bayramiç Kurşunlu Köylüleri yaşam alanlarını savunmak, geleceklerini korumak için bedenlerini açlığa yatırıp direniş başlattılar. Sermayenin saldırısı bugün her an ve her yerde. Yeryüzü cenneti olan Kazdağlarının bile onlarca yerinde altın, kurşun, bakır, molibden gibi vahşi madencilik çalışmaları hızla devam ederken, gezi parkından ODTÜ ormanlarına kadar ülkemizde sermayenin saldırılarından nasibini almayan hiç bir yer kalmıyor. Ne doğal, ne kültürel varlıklarımız; ne de yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz tarım toprakları ne de sular.... Gün geçmiyor ki altın madeni, termik santral, çimento ve demir çelik fabrikaları, HES`ler RES`ler, balık çiftlikleri vs. için bir çığlık yükselmesin. Yaşam alanlarımıza yönelik sermaye saldırıları dur durak bilmiyor. Son olarak Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi`nde Skepsis antik Kentine sadece 75 metre yakın olan Kurşunlu Köyü’nde işletilmek istenen feldspat madeni için bir çığlık yükseldi. Yaşamı, doğal ve kültürel değerlerimizi tehdit eden madene karşı Kurşunlu köylülerinin haklı direnişi, hiç yabancı olmadığımız şekilde Jandarma tarafından yapılan göz altılarla engellenmeye çalışılıyor. Jandarma gözaltına alıyor, madenci şirket jandarma eşliğinde ağaç katliamına devam ediyor. Kurşunlu köylüleri binlerce ağacın kesileceği antik Skepsis kentine zarar verecek bu vahşete dur demek için çareyi, alana kurdukları çadırlarda açlık grevine başlamakta buldular. eylemi başlatan köylü açlık grevinde bir haftayı geride bıraktı. Eyleme katılan köylülerin sayısı her geçen gün artıyor” dediler.
 
“Herkesi, Kurşunlu Köyü’ne destek olmaya çağırıyoruz”
tüm herkesi Kurşunlu Köyü`ne destek olmaya çağıran Ege Çevre ve Kültür Platformu yetkilileri; “Ülkemizin dört bir yanında halk yaşam alanlarını, çoluk çocuklarının geleceğini bu sermaye talanına karşı koruma mücadelesi veriyor. Sermayenin emrindeki AKP iktidarı, gerek yasal düzenlemelerle, gerekse kolluk güçlerinin marifetleri ile yaşam alanlarımıza yönelen bu saldırıların hazırlayıcısı ve uygulayıcısı konumundadır. Anayasada kendini bulan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımız elimizden alınıyor. Emekçi halkın dişinden tırnağından arttırarak yürüttükleri hukuki mücadeledeki kazanımları yok sayılıyor. Mahkeme kararları uygulanmıyor. Bayramiç Kurşunlu Köylülerinin, bedenlerini açlığa yatırarak sürdürdükleri direniş, halkın topraklarını, geleceklerini koruma kararlılığının bir sonucudur. Bu ülkenin insanları Peri Suyu’nda, Artvin`de, Yuvarlakçay`da, Gezi Parkı’nda, ODTÜ’de, Çaldağı’nda, Kozak`da yaşamlarına, doğalarına, sahip çıkacaklarını gösterdiler. Yaşamlarını onurlu şekilde savunanlar, tüm anti demokratik baskıcı uygulamalara karşı seslerini yükseltenler bu ülkenin geleceğidir. Herkesi, Kurşunlu Köyü’ne destek olmaya çağırıyoruz. Tek bir köylünün, tek bir dalın bile göreceği zarardan AKP hükümeti sorumludur.
EGEÇEP olarak hepimiz için direnen Kurşunlu köylüsünü selamlıyoruz.
Kurşunlu Köylüsünün direnişi hepimizin direnişidir” dediler.
Paylaş