“Kime ve neye göre yapmışlar?”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu`da yürüttükleri çalışmalar ve 1/100 binlik çevre düzeni planı noktasındaki görüşlerini paylaştı. “1/100 binlik planı inceledik. Ama orada da çok ciddi sıkıntılarımız var” diyen Özacar, “Biz de birçok konuda itiraz edeceğiz. Bunu neye göre hazırlamışlar, anlamak da zorlanıyorum. `herkes derdini söylesin ama biz bildiğimizi okuruz` mu deniyor, anlayamıyoruz. Doğruluk derecesi nedir bilmiyorum ama, bir duyuma göre ise bakanlığın bile plana itiraz edeceği konuşuluyor. Plan birçok noktada doğru bulunmuyor” diyerek çarpıcı ifadelerde bulundu.

731
Tartışmalı 1/100 binlik çevre düzeni imar planına bir tepki de Gelibolu`dan geldi. Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, kent gelişimi ve yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Geleceğe dair çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Özacar, “Biz kendi gücümüz oranın da tedbir almaya çalışacağız. Nedir bunlar? Olabildiğince ses ve görüntü kirliliği engelleme noktasında ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Kentsel yaşamın hareketlenip canlanacağı bir ortamda, insanları kentin içine çekerek, kentte kalmaları için gerekli donanımları hazırlama noktasında çalışmalar yapacağız. Sizler de biliyorsunuz öncelikle gürültüden kurtarma noktasında iskelemizi Gelibolu`nun içinden çıkararak daha kenara almak istiyoruz. Bizler de bu sürece uygun projeler üreterek geleceğe hazırlanmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“Geleceğe dair projeler üretiyoruz”
“Bir bina nasıl temelsiz olmazsa, bir kentte altyapısız olmaz” diyen Özacar, “Bu nedenle bizler, Gelibolu`ya 50 binlere ve daha da büyük bir nüfusa göre hazırlama noktasında altyapı çalışmaları yapıyoruz. Bu nedenle çok daha sağlıklı bir kent yaratmaya çalışıyoruz. Bunların dışında insanların konaklamalarına, diğer ihtiyaçlarına göre projeler üretmeye çalışıyoruz. Kentimize günü birlik gelecek misafirlerimizi de düşünerek buna uygun çalışmalar da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
100 binlik tepkisi
Özacar, açıklamalarında 1/100 binliğe de değinerek, “1/100 binlik planı inceledik. Ama orada da çok ciddi sıkıntılarımız var. bırakın bizim yeni önerilerimizi, eskiler bile kabul edilip, planda yer almamış. Bununla ilgili çeşitli girişimlerimiz oldu. Bu 100 binlik plan neye ve kime göre hazırlanmış çok merak ediyoruz. Bu konuda çok ciddi itirazlarımız var. Sadece biz değil, bizimle birlikte duyarlı tüm sivil toplum kuruluşları ayağa kalkmış durumdalar. Özellikle sivil toplum kuruluşlarına göre Bozcaada, Gökçeada, Çanakkale, Küçükkuyu`da ciddi sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Biz de birçok konuda itiraz edeceğiz. Bunu neye göre hazırlamışlar, anlamak da zorlanıyorum. `herkes derdini söylesin ama biz bildiğimizi okuruz` mu deniyor, anlayamıyoruz. Doğruluk derecesi nedir bilmiyorum ama, bir duyuma göre ise bakanlığın bile plana itiraz edeceği konuşuluyor. Plan birçok noktada doğru bulunmuyor” dedi.
Paylaş