havadurum

“Hükümet, vatandaşı soymak için taktik izliyor”

TBMM Komisyonundaki torba kanuna göre 24 milyon sürücünün ehliyeti değişecek. Değerli kağıt bedeli adı altında ise ehliyeti olan her vatandaştan 101 lira tahsil edilecek olması tepkilere neden oldu.

676
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yasalaşması beklenen torba kanun teklifi ile birlikte vatandaşlara yeni bir külfet geliyor. Ehliyetlerinin değiştirilmesini öngören madde uyarınca 24 milyon sürücüden `değerli kâğıt bedeli` adı altında 101 lira alınacak olmasına tepki gösteren TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, AKP hükümetinin vatandaştan para almak için bu tür uygulamalara başvurduğunu söyledi. AKP hükümetinin iktidar olmasından bu yana vatandaştan para almak için değişik taktikler izlediğini de ifade eden Berkit; “Hükümetin vatandaşları soymak için izlediği bir taktiktir bunlar. Ehliyetin dışında pasaport ve nüfus cüzdanlarının değişmesi gibi uygulamalar hep gelir elde etmek için yapılan yöntemlerdir. Bu tür uygulamalar, ekonomik durumları bozuk olan vatandaşları daha da zora sokacaktır” dedi.
 
 
 
“Yeteri kadar vergi veriyoruz”
Türkiye`de yaşayan vatandaşların her konuda yeteri kadar vergi verdiğine dikkat çeken Berkit; “Madem öyle, halka hizmet etmek istiyor sevgili hükümetimiz, lütfen bunları ücretsiz değiştirsin ki, bizde sosyal devlet olduğunu anlayalım. Yani hükümet, nüfus kağıtlarımızı, ehliyetlerimizi gibi benzeri şeyleri parasız değiştirsin. Biz vatandaşlar olarak yeteri kadar bu ülkede vergi veriyoruz. Dünyanın en çok vergi veren vatandaşları arasında yer alıyoruz. TÜKODER olarak bu tür uygulamaların artık sona ermesini ya da bunların ücretsiz olarak değiştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Paylaş