havadurum

“Gelin birlik olalım”

Çanakkale Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği bir deklerasyon yayınlayarak, üyelerini sağduyuya çağırdı...

385
Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı, eski Üst Klasman Hakemi Uğur Söylemez imzasıyla yapılan açıklamada camianın bütünlük içinde hareket etmesi vurgulandı. Huzuru bozduğu öne sürülen kişiler ikaz edildi...
 
Yazılı bildiri aynen şöyle;
 
“Geçtiğimiz hafta içerisinde Şube Başkanlığımıza bazı üyelerimiz tarafından mükerrer ve henüz şubemizde üyeliği tamamlanmamış imzalarla beraber bir başvuru yapılmıştır. Görev ve sorumluluğunun bilincinde olan Yönetim Kurulumuza yapılan bu başvuru sonrasında elbette gerekli işlemlerin yapılması için çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Ne var ki henüz 7 ay öncesinde tek liste ile seçime girilip, oyların tamamını alarak göreve gelen Yönetim Kurulumuz hakkında izlenmeye çalışılan / çalıştırılan bu hukuka ve spor ahlakına uymayan yöntem hakkında üyelerimizi bilgilendirmek gereği hasıl olmuştur.
 
Şüphesiz ki, dernek yönetimimiz hakkında eleştiriler de bulunmadan önce üyelerimizin dernek VECİBELERİ’ni yerine getirmesi çok daha etik olacaktır. Bir kere daha hatırlatmak gerekirse, üyelerimizin vize payı ve yıllık aidatlarını vermek zorunda olmaları yanında, bağış ve diğer borçlarını da yatırmaları gereği genel kurul kararı ile alınan ve üyelerin uygulamak zorunda oldukları vecibelerdendir.
 
Dilekçe ile başvuran üyelerimizin; alamadıklarını beyan ettikleri hizmetler için öncelikle kendi vecibelerini yerine getirip getirmediklerini sorgulamaları daha inandırıcı olacaktır. Ayrıca bu imza verenlerin içinde hakemliğe ara verip bu sene yeniden hakemlik yapmak isteyen üyelerin olması, hizmet alamamaktan muzdarip olmalarının bahanesine sığınmaları, ne kadar art niyet ile imza attıklarının bir ispatıdır.
 
Kaldı ki Yönetim Kurulumuza yapılan bu başvuru da hukuka ve dernek tüzüğümüze uygun değildir. Konu hakkında Genel Merkez Yönetim Kurulumuz ve hukukçularımız bilgilendirilmiştir, imzaların alınma şekli ile ilgili, yine listede isimleri olan bazı duyarlı üyelerimizin tarafımızı bilgilendirilmesi ile de diğer üyelerimiz hakkında yine Tüzüğümüz gereği işlemler başlatılmıştır.
 
Usulüne uygun olmadan yapılan bu başvurudan önce şeffaf bir yöneticilik anlayışı ile isterdik ki; üyelerimiz ile varsa sorunlarını dinleyip, onların sıkıntılarını paylaşalım ve karşılıklı konuşarak çözümleri birlikte bulalım.
 
Nitekim, bu durumlara düşülmeden önce başta İHK Başkanı Sn.Hasan Kırbıyık olmak üzere gerekli kişilerle bir takım konular konuşulmuş ve bir araya gelerek bu konular hakkında uygulamalar yapılması gerekebileceği tarafımızdan beyan edilmiştir. Buna rağmen, hukuka uygun olmayan bu uygulama için aynı kişilerin ön ayak olması birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket etme arzumuza maalesef gölge düşürmüştür.
 
Unutulmamalıdır ki bu tür çatışmalar en başta klasman bazında ve daha da altlara inilerek hakem ve gözlemcilerimizin gerek maç sayısında gerekse de kariyer bazında yıpranmalarına neden olduğu geçmiş dönemlerde örnekleriyle bulunmaktadır. Bunu bilen kişilerin şu anda yönetimde olmasına rağmen bu işlere ön ayak olmaları Çanakkale Hakemliğinin gelişmesine, ivme kazanmasına balta vurmuştur. Umuyoruz ki bu darbe fazla büyümeden etkisi atlatılır.
 
Gönül isterdi ki bu tür bir istek direk tarafımıza söylenebilme cesareti gösterilebilse, hatta uzattığımız her türlü destek çağrımıza kulak asılabilse ve en önemlisi faal olarak hakemlik yapan ve özellikle de kariyer hedefleyen arkadaşlarımızın bu işin içine sokularak taraf olarak yıpratılmasaydı.
 
Unutulmamalıdır ki bizler, üyelerimizin oyları ile ve bir birliktelikle bu göreve geldik; her zaman görevimizi alnımızın akıyla yaptık ve hiçbir zaman da koltuk sevdalısı olmadık.”
 
Çanakkale FFHGD Yönetim Kurulu
Paylaş