havadurum

“Engelli adaylar yok denecek kadar az”

Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Engelliler Haftası dolayısıyla, basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi. Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Akif Telli, 7 Haziran`da yapılacak olan genel seçimlere değinerek; “ 7 Haziran`da ülkemiz seçime gidiyor. Bizler her zaman bizimle ilgili sorunların çözümünde temsiliyetin şart olduğunu dile getirmekteyiz. Fakat yine görüyoruz ki engelli adaylar yok denecek kadar az. Umarız engellilerin her alanda etkin temsil edildiği günlere kavuşuruz. Hatırlatırız ki, damdan düşenin halinden, damdan düşer anlar” dedi.

438
 
 
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi, dün Cumhuriyet Meydanı`nda bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe, Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Dr. Celal Karakaş, siyasi parti temsilcileri ve STK`lar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından, STK`lar tarafından çelenk sunuldu. Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Akif Telli yaptığı konuşmada, her yıl engellilerin topluma entegrasyonu, eğtim, istihdam, erişilebilirlik ve istismarı ile ilgili sürekli açıklamalarda bulunmalarına rağmen, hala çözülmeyen ve bitmek bilmeyen çilelerin engellilerin karşısına çıktığını belirterek; “İstihdamda özel sektörün elemen beğenmemezliği, aşırı seçiciliği, adete engelli kadrosuna engelsiz engelli istemesi, kamu da ise engelli açığının hala kapatılmaması, 24 Nisan`da başvurusu olan engelli KPSS`si tercihlerinde 4 bin 682 kişilik kadro açılması engellileri çileden çıkartmaktadır. Eğitimde ise hala fırsat eşitliği yakalanmadığı gözlerden kaçmamaktadır” dedi.
 
 
“Yalnızlığa sürüklendiğinizin farkına varın”
Engellilerin tek gelirinin de ellerinden alınmakta ve çaresizliğe sürüklenmekte olduklarını ifade ederek eden Telli, “Geçtiğimiz günlerde 172 engelli STK`sı Türkiye genelinde eylemde bulunmuş ve sesini duyurmaya çalışmıştır. Yine bugün aynı STK`lar Ankara`da eylemde bulunmaktadır. Bu duruma adı engelli STK`sı olup destek vermeyenler, bana dokunmayan bin yaşasın diyenler, adını taşıdığınız toplumun sesine kulak vermemekle kendi yalnızlığınıza sürüklendiğinizin farkına varın” dedi. 7 Haziran seçimlerine de değinen Telli; “7 Haziranda ülkemiz seçime gidiyor. Bizler her zaman bizimle ilgili sorunların çözümünde temsiliyetin şart olduğunu dile getirmekteyiz. Fakat yine görüyoruz ki engelli adaylar yok denecek kadar az. Umarız engellilerin her alanda etkin temsil edildiği günlere kavuşuruz. Hatırlatırız ki, damdan düşenin halinden, damdan düşer anlar” diye belirtti. Konuşmanın ardın, katılımcılar el ele tutuşup, daire oluşturarak, birlik mesajı verdiler. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı`ndan Truva Atı önüne yürüyüş gerçekleştirildi.
Paylaş