“Çocuk Gözüyle Kent IV” süreli sergisi 11 Temmuz’da

“Çocuk Gözüyle Kent IV” adlı proje kapsamında projeye katılan çoçuklar çalışmalarını 11 Temmuzda açılacak sergi ile kentliler ile buluşturacaklar. Sergi Kent Müzesi Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonu’nda 2 ay süre ile kentliler ve kenti ziyaret eden konuklar tarafından ziyaret edilebilecek.

382
Kent Müzesi tarafından sürdürülen kolaylaştırıcılığını sanatçı Muteber Yüğnük’ün yaptığı proje Hüseyin Özcan Çocuk Yuvasından 13 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Proje hakkında bilgi veren Kent Müzesi yetkilileri şunları kaydetti:
” Projenin ilk haftasında buluşma mekanı Kent Müzesi oldu. Müzede günlüğün ilk haftası okundu. Günlüğün okunmasının ardından çocuklar ile Müze gezildi, proje defterlerine çocuklar çalışmalar yaptılar. İkinci hafta Korfmann Kütüphanesi’nde buluşuldu. Buradaki çalışmanın ardından Kilise Meydanı, eski Nedime Hanım Kız Okulu gezildi. Üçüncü hafta Çanakkale Belediye Meclis Binası’nda buluşuldu, burada da günlük okundu. Günlük, her hafta, içinde geçen mekanların fotoğraflarının slayt gösterisi ile birlikte okundu. Son hafta, Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası’nda çocuklar ile buluşuldu ve araç ile kent turu yapıldı. Gezilerin tamamlanmasının ardından 1 ay süreyle Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası’nda atölye çalışmaları yapıldı. Projenin sonuç ürünleri 13 Haziran 2012 tarihinde Kent Müzesi, Fetvane sokak cephesinde bir günlük sergide çocukların anlatımı ile proje kent ile buluşturuldu. Bu buluşmanın ardından proje süreçleri ve anı defterindeki gezi güzergahı eski kent fotoğrafları ile desteklenmiş olarak 23. süreli sergiye dönüştürüldü ve 2 ay süre ile kentliler ve kenti ziyaret edecek konuklar ile paylaşılması hedeflendi.
Paylaş