havadurum

“Çanakkale adını uluslararası platformlarda duyuruyoruz”

Çanakkale isminin daha fazla uluslararası iş dünyasında duyurulmasına çalıştıklarını belirten Mildon, Miller şirketlerinin 2015 yılında Holding bünyesi altında toplanacağını belirtti. 2023 vizyonu olarak Miller Holding’in 1 milyar dolar ciro hedeflediklerini belirten Mert Mildon “Bizim uluslararası limanlarda dolaşan gemilerimizin isimleri Çanakkale ile ilgili” ifadelerini kullandı.

623
Miller Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, Çanakkale ismini bir dünya markası haline gelmesi ve dünyaca tanınması noktasında faaliyet yürüttüklerinin altını çizerek, “Yurtdışındaki görüşmelerimizde Çanakkale, Gelibolu, Truva gibi isimleri zikrettiğimizde dikkatler bir anda bize çevriliyor. Dünyanın ilgisini çeken bir şehirdeyiz. Sadece Çanakkale Savaşları ile değil bu ilginin sebebi, aynı zamanda Truva ismi de bize bakışları değiştiriyor. Bu yıl bitecek olan Truva müzesi daha fazla tanınır olacağız. Milletvekilimiz Mehmet Daniş’in büyük çabaları ile bu yıl müze açılacak. Bizlere düşen görev Çanakkale ve Truva adını her vesile ile yurtdışında daha fazla duyurmak. Bizim uluslararası limanlarda dolaşan gemilerimizin isimleri Çanakkale ile ilgili. Bir gemimizin adı `Leader Çanakkale`, yeni seferlere başlattığımız `Diamond Çanakkale`. Bahar aylarında ise `Pearl Çanakkale` isminde bir gemimiz daha yurtdışı limanlarında dolaşacak. Biz büyük bir Çanakkale kumsalında bir kum tanesi gibi görüyoruz kendimizi. Önemli olan burada yer almak. Büyük ya da küçük olmak değil. Tüm Çanakkalelilerin de burada yer alacağına inanıyorum” dedi
 
“2015 için araç kiralama yatırımımızı 9,5 Milyon dolara çıkardık”
2015 yılında Çanakkale’ye çok sayıda yabancı turist geleceğini belirten Mildon, özellikle VIP müşterilerde bir artış beklediklerini belirtti. Mildon: “merkezi İstanbul’da bulunan araç kiralama şirketimize lüks segmentte yeni araçlar aldık. Bununla beraber bir helikopter ile hava taşımacılığı da ilgi alanımıza girdi. Kiralama hizmetlerine toplamda 9,5 milyon dolar yatırım yaptık” dedi.
“Müşteri memnuniyeti ve çalışan memnuniyeti, kaliteyi getiriyor”
Yatırım yaptıkları sektörler nedeniyle bir insanın yaşamındaki ihtiyaçların önemli bölümünün tedarikçisi konumuna geldiklerini belirten Mert Mildon, hizmetlerinde kalitenin her zaman öncelikleri olduğunu vurguladı. Mildon: “İnsanımıza hizmet ettiğimizin bilincindeyiz. Bu nedenle hangi sektöre girdiysek hep önce kaliteli hizmet sunmamız gerektiğini biliyoruz. Rahmetli babamız Turhan Mildon, sık sık ‘Her şey güzel olacak’ derdi. Her şeyin güzelini ise işlerimizdeki kalite ile sağlayabileceğimize inanıyoruz. Bugün baktığımızda kaliteli konut ihtiyacını karşılayacak yatırımlar yaptık. Konutlarımız bu nedenle çok ilgi gördü. Otomobil ihtiyacını Miller Oto A.Ş. ile karşılıyoruz. ÊSatış konularında müşteri memnuniyetini yakalamış durumayız. Bu nedenle son 10 yıldır Çanakkale’de araç satış pazarı lideriyiz. Aynı şekilde insanlarımızın araç akaryakıt ihtiyaçlarını karşılayacak 10’dan fazla istasyonumuz var. Müşteri ve çalışan memnuniyeti nedeniyle akaryakıt satış pazarında ilk 5’te bulunuyoruz. Gıda ihtiyaçları için İstanbul, Çanakkale ve Gelibolu’da Miller Gıda olarak müşterilerimize hizmet sunuyoruz” dedi.
 
“100 Yıl Öncesine Farklı Bir Bakış”
Çanakkale Savaşlarının Türkiye açısından önemi olduğu kadar Avustralya ve Yeni Zellanda gibi ülkeler açısından da önemli olduğunu belirten Mert Mildon, bu ülkelerin Çanakkale’de bir millet olmanın önemine vardıklarını belirtti. Mildon: “Savaşa katılan askerlerin tuttukları günlükler o döneme farklı bir bakış getiriyor. Çanakkale’de TroySkal ismiyle temsilciğini yaptığımız uluslararası turizm profesyonellerinin kurduğu SKAL International’ın Şubat ayında İstanbul’da gerçekleşen SKAL Arena toplantısında çok farklı bir etkinlik yaşadık. SKAL International’ın başkanı bir Türk, başkan yardımcısı ise dedesi Çanakkale’de şehit olmuş Yeni Zellandalı. Arena toplantısında hepimizi derinden etkileyen bir gösteri yaşandı. Çanakkale Savaşlarında Türk askerleri, ölen Yeni Zellandalı bir subayın yanında bir günlük buluyorlar. Türk subay günlüğün en son sayfasından itibaren Türkçe günlük tutmaya devam ediyor. 13 Şubatta İstanbuldaki gösteride, sahnenin bir tarafından dedesi burada şehit olan bir Yeni Zellandalı, sahnenin diğer tarafından ise yine dedesi burada şehit olan bir Türk geliyor. Önce Yeni Zellandalı torun, şehit olan dedesinin günlüğünden bir günü okuyor. O bitince bu kez Türk subayın günlüğünden aynı günü Türk torun okuyor. Savaşın iki karşıt cephesindeki askerlerin aynı günde neler yaşadıklarını içimiz burkularak dinledik. Günlük okumaları bitince bir elmayı kesip birlikte paylaşıyorlar. Böylece iki ülkenin gerçekte bir elmanın iki yarısı gibi olduğu mesajı veriliyor. Bu etkinliği de Çanakkale’ye getirip sergileteceğiz” dedi.
 
“Turhan Mildon Yat Yarışları Uluslararası Boyut Kazanıyor”
Birincisi 2014’te yapılan Turhan Mildon Yat Yarışlarının bu yıl farklı bir boyut kazanacağını belirten Mildon şöyle devam etti: “İngiltere, Fransa, Avustralya gibi ülkelerden katılan sporcularla Turhan Mildon yat yarışlarını uluslararası boyuta yaşıyoruz. Şu anda gerekli izinler alınıyor. Çanakkale-Bozcaada-Gökçeada ve Saros körfezinin içinde olduğu bir parkur belirlendi. Yarış, Çanakkale’de sonlanacak. Bu etkinlikte, 24 Nisan Anzak koyundaki şafak ayininin bir benzerini Hamzakoy bölgesinde yapacağız. Anzaklar teknelerle gelecekler ama bu kez Türk gençleri onları kucaklayacak.”
Paylaş