havadurum

“Bütün çiftçilerin borçları ertelesin”

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus sel felaketinden sonra çiftçinin mağduriyeti tam olarak giderilemediğini belirtti.

706
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ilde meydana gelen sel felaketinden sonra çiftçilerin zararlarının telafi edilmesi ve kredi borçlarının ertelenmesi konusunda atılan adımla çiftçilerin hepsinin mağduriyetinin giderilmediğini ifade ederek, çiftçilerden sadece çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanların borçlarının ertelendiğini belirterek mağduriyetin sürdüğünü söyledi. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus sel felaketinden dolayı çiftçinin borçlarının ertelenmesi konusunu değerlendirerek Ziraat Odası olarak taleplerinin bütün çiftçilerin borçlarının ertelenmesi olduğunu, ama alınan kararla selden mağdur olan çiftçilerin sadece yarısının borçların ertelendiğini belirtti.
 
“Bizim talebimiz çiftçinin tüm borçlarının 2 yıl ertelenmesidir”
Ulus selden zarar gören çiftçilerden çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanların borçlarının ertelendiğini belirterek, bunlardan ise bazılarının borçlarını ödemiş olduğunu, bazılarınınsa ödemeye çalıştığını belirtti. Çanakkale’de sel dışında aşırı sıcak ve başka sebeplerle mağduriyet yaşayan çiftçilerin de olduğunu söyleyen Ulus 28 Ağustos’ta çıkan bu kanunun 31.12.2012 tarihine kadar zarar gören çiftçileri kapsadığını belirterek: “Sadece buğday üreticisi değil, aşırı sıcak nedeniyle domates üreticisi de zarar gördü. Bizim talebimiz çiftçinin tüm borçlarının 2 yıl ertelenmesidir. Bu sadece selden zarar gören ve tespiti yapılan çiftçileri de kapsadı. Talebimiz devam ediyor” dedi.
Paylaş