“Bu benim eserim” projesi anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim Kurumları arasında 6, 7 ve 8. Sınıflara yönelik olarak Matematik ve Fen Bilimleri alanında düzenlediği “Bu Benim Eserim Proje Yarışması” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

993
Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Zülküf Memiş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Ali Temel, Çanakkale Merkez İlçede görevli Matematik öğretmenleri ile Fen ve Teknoloji öğretmenleri katıldı. Bu Benim Eserim Proje Yarışması İl Çalışma Grubu öğretmenleri İsmail Satmaz (Turgut Reis Ortaokulu Matematik Öğretmeni), Vildan Çayak (Turgut Reis Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni), Olgan Turan Artunay (Kumkale Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni) ve Ceyhun Başaran (Kumkale Ortaokulu Matematik Öğretmeni) tarafından yapılan sunumda; Bu Benim Eserim Proje Yarışması’nın amaçları, takvimi, proje hazırlama, başvuru ve değerlendirme süreçleri, değerlendirme ölçütleri, Çanakkale’nin yıllara göre Türkiye genelindeki başvuru ve kabul oranları ile ilgili bilgiler verildi.
 
Memiş konuştu
Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, “Algıları, hayalleri bizden daha fazla olan; bugünün küçüğü, yarının büyüğü öğrencilerimize iyi birer rehber olmanız tek isteğim. Günümüzde çocuklarımız bilgiye her yerden ulaşabiliyor. Bugün çocuklarımızın iyi öğretmene değil, iyi rehbere ihtiyaçları var. Öğretmen öğreten değil; doğru bilgileri edinme yollarını gösteren, öğrencilerinin özgün çalışmalar yapmalarına fırsat sağlayan olmalı. Öğretmen kendini geliştirmesiyle, giyimiyle, konuşmasıyla rol model olmalı. Sizlerden İl Milli Eğitim Müdürü olarak değil, çalışma arkadaşınız olarak tek beklentim bu. Küçükkuyu’da bir öğrencimiz öğretmeninin doğru dokunuşuyla kendini çok güzel ifade edebiliyor. Bu öğrencimiz geçen sene, Benim Eserim Proje Yarışmasında; öğretmeninin özverisi, öğrencisindeki mevcut yetenekleri keşfetme isteği ve rehberliğiyle Türkiye birincisi oldu” diyerek öğrencilerin kendini keşfetmesinde öğretmenin rehberliğinin önemini vurguladı.
 
Hedef; Türkiye`de derece...
Marmara Bölgesinde en çok proje üreten ilin Çanakkale olduğunu belirten Zülküf Memiş, “Bunda emeği olan sizlere çok teşekkür ederim. Çok projeden önce nitelikli projeler ortaya çıkarmak daha önemli, daha anlamlı diye düşünüyorum. Benim Eserim Proje yarışmasında sizlerin fedakârlığı ve özverisiyle güzel, özgün projeler hazırlayacak çocuklarımız. Umarım ilde, bölgede, Türkiye de derece yapan öğrencilerimizin sevincini birlikte paylaşma onuruna erişiriz. Çalışmalarda görev alan, özgün, farklı çalışmalara imza atan öğretmenlerimizin motivasyonlarını sürdürmek ve artırmak için takdir ve taltif almaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun için söz veriyorum.” dedi. Katılımcı öğretmenlerin sorularını yanıtlayan Zülküf Memiş, ortaokul ve liselerde bu yıl başlatılan öğretmenlerin farklı düzeyde sınıflarda derse girmesi uygulamasının önümüzdeki yıllarda da süreceğini belirterek, “Bu uygulamanın amacı öğretmenin yükünün artırılması değil, öğretmenin kendini yenilemesine imkan sağlamaktır. Şu an sizlere sıkıntı yaratsa bile, önümüzdeki yıllardan itibaren faydalarını görmeye başlayacaksınız. 12 yıldır 9. , 10. Sınıflarda derse girmeyen öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenimiz kendisini yenileyemez. Bu uygulama öğretmenlerimizin kendilerini yenilemesine, geliştirmesine imkân sağlayacaktır.” diye konuştu.
 
“Bilim adamı olacak öğrenciler tespit edilecek”
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bu Benim Eserim Proje Yarışması Koordinatörü Ali Temel ise konuşmasında. “Benim Eserim Proje yarışmasının amacı; fen ve matematik alanlarında öğrencilerimizi geliştirmek, onları yönlendirmek, desteklemek, ileride ilim sahibi olacak, bilim adamı olacak yetenekli öğrencilerimizin tespiti ve onların heveslendirilmesidir. Her yıl proje sayısı ve kalitesini artırarak öğrencilerimize rehberlik etmek temel görevimiz.” diyerek çalışmalarda görev alacak öğretmenlere ve İl Çalışma Grubuna başarılar diledi.
Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Temel’in konuşmaları ile başlaya toplantı; Bu Benim Eserim İl Çalışma Grubu’nun bilgilendirme sunumunun ardından, katılımcı öğretmenlerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.
Paylaş