“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”

Çanakkale`nin mevcut Belediye Başkanı ve CHP adayı Ülgür Gökhan, dün itibariyle seçim ziyaretlerine start verdi. 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimler öncesi kolları sıvayan Başkan Gökhan, önce Türk Anneler Derneği`ne ardından da ÇASİAD`a ziyarette bulundu. Başkan Gökhan, çağdaş belediyecilik anlayışlarının aynı şekilde devam edeceğini ifade ederek, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” dedi.

920
 
30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için partisinden yeniden aday olan mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim için kolları sıvadı. 2002 yılından bu yana Çanakkale Belediye Başkanı olarak görev yapan ve önümüzdeki dönem için de CHP`nin tekrar aday gösterdiği Gökhan, önce Türk Anneler Derneği`ni ziyaret etti. Türk Anneler Derneği Başkanı Belgin Akpınar tarafından karşılanan ve çok sayıda dernek üyesi kadının hazır bulunduğu toplantıya katılan Başkan Gökhan, Çanakkale`de kadınların özgür olduğunu, bu anlayışın böyle süreceğini söyledi. Türk Anneler Derneği Başkanı ve CHP`li Belediye Meclis üyesi Belgin Akpınar, Başkan Gökhan`a “hoşgeldiniz” diyerek, “Ben başkanımıza bizleri yalnız bırakmadığı, her fırsatta bizlerin yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Ben de aileden biriyim. Bu dönem meclis üyeliği görevimi sürdürüyorum. Biz bütün kadınlar olarak başkanımızın yanında olursak daha çok meclis üyesi çıkarırız. Hepinizin desteğinize ihtiyacımız var. Bizler her zaman onun yanındayız” ifadelerini kullandı.
 
 
“Kadınları özgür bir kentte yaşıyoruz”
Sıcak karşılama ortamından memnun olduğunu ifade eden Başkan Gökhan, kadınları özgür bir kentte yaşadıklarının altını çizerek, bu anlayışın değişmeyeceğini söyledi. Gökhan, “İlk ziyaretimizi hem kadınların hem de annelerin olduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak Türk Anneler Derneği`ne yaptık. Bu kentte özellikle kadınlarımızın yaşamsal anlamda diğer kentlerden farklı bir noktada olduğunu biliyoruz. Çünkü bu kentte kadınların özgür olduğunu biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk`ün siyaseten doğduğu bu topraklarda çağdaş, ilerici kadınlarımızın, özgürlüklerin kıymetini ve değerinin farkında olduğunu, bu noktada da bu özgürlüklerden asla vazgeçmeyeceklerini çok iyi biliyoruz. Bu kente gelenler de bunu söylüyor. Bu kentte kadınların ne kadar özgür ve çağdaş olduklarını anlatıyorlar, biz de bundan gurur duyuyoruz” dedi.
 
 
Çocukevi müjdesi verdi
Gökhan burada yaptığı konuşmasında projelerinden de bahsederek, önümüzdeki dönemde Çanakkale`ye hem çocukevi hem de yaşlı ve gençlik merkezinin kazandırılacağını söyleyerek müjdeler verdi. “Bir seçim sürecine girdik. Bu süreçte birçok şey söylenebilir, birçok vaatlerde bulunulabilir. Çok fazla zamanınızı almak istemiyorum” diyen Gökhan, “Ama şunu söylüyorum; geçmişte olduğu gibi yarın da aynı anlayışla hizmetlerimize devam edeceğiz. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı devam ettirirken, önümüzdeki dönem kentimizde yaşamsal niteliklerin korunması, sanatsal kültürel anlamda insanların biraz daha haz aldıkları etkinlikleri planlıyoruz. Özellikle, anneleri ilgilendiren, hem genç annelerimizi, hem de yaşlı annelerimizi ilgilendiren projelerimiz var. Genç anneler için bir çocukevi projemiz var. Onun ihalesi yapıldı, inşaatına başlanacak. 0-14 yaş arası çocuklarımızın kreşten, sosyal ve kültürel imkanların olacağı, tiyatrosundan, balesine, kütüphaneye ve sportif etkinliklere kadar geniş bir yelpazede hizmet veren bir çocukevimiz olacak. Yine yaşlılarımız için de, bir arada olunacağı, birlikte zaman geçireceği ortam yaratmaya çalışacağız. Onun hemen yanına da bir gençlik merkezi düşünüyoruz. Bunun sebebi de bu kentteki gençlerin, yaşlılarla birlikte olarak onlara destek olacakları, gençlik dinamizmlerini yaşlılarımıza aktaracakları bir imkan da yaratmış olacağız. Burada hedef şu; bu kentte yaşamak hepimiz için elbette güzel. Ama ilişkilerimiz daha sıcak, daha candan olmalı, daha mutlu olmalıyız. Birbirimize daha çok temas etmeliyiz. Biraz daha bir arada olmanın zevkini, hazzını yaşamalıyız. Çağdaş ülkelerde bunlar yapılıyor, biz de yavaş yavaş bu yönlü adımlarımızı atıyoruz” dedi.
 
“Fazla söze gerek yok”
Gökhan, “fazla söze gerek yok” diyerek, Çanakkale`nin çağdaş ve özgürlükçü yapısının devam edeceğini ifade etti. Gökhan, “Çanakkale`de daha çağdaş, özgürlüklerden yana, insan haklarından yana, bir yönetimin, CHP yönetiminin, benim başkanlığımdaki Çanakkale Belediyesi`nin göreve devam etmesi için tekrar aday olduk. Anlayışımız ve çalışma tempomuz bu dönemde de artarak devam edecektir. Fazla söze gerek yok, meşhur bir laf vardır; ayinesi iştin kişinin lafa bakılmaz” dedi.
 
İşadamlarını ziyaret etti
Başkan Gökhan, Türk Anneler Derneği`nin ardından Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği`ni (ÇASİAD) de ziyaret etti. ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Gökhan, iş dünyasının kent ekonomisindeki yerinin önemli olduğunu söyledi. ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, yerel yönetimin hem işadamları hem de tüm vatandaşlar için önemli olduğunu vurgulayarak, “Belediye her vatandaşımız ve işadamlarımız için önemli bir kurum. Biz de ÇASİAD olarak, işadamlarımız olarak önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz ve tüm başkan adaylarımızın katılacağı bir toplantıda beklentilerimizi ve taleplerimizi paylaşacağız. Hem bizler hem de kamuoyu bu sayede bilgilenecektir” ifadelerini kullandı. “İlk önce yeni yönetiminize `hayırlı olsun` diyoruz” diyen Başkan Gökhan, “Biliyorsunuz seçim süreci başladı. Bizler de bu noktada sizleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, sizlerin düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi almak istiyoruz. Sizler sivil toplum kuruluşusunuz. Sizlerin herhangi bir taraf olmanızı beklemiyoruz, ama sonuç itibariyle bir takım görüşleri paylaşabilirsek bizlere de yardımcı olur” ifadelerini kullandı.
 
“Gelecek dönem Çanakkale için, turizm dönemi olacak”
“Biz çift yönlü siyaset içindeyiz” diyen Gökhan, “Birincisi geçmiş dönemin hesabını vereceğiz, ikincisi ise gelecek dönemin projelerini sunacağız. Bizim işimiz bu. Bu kentte işadamlarının mutlu olduğu, en azından umut gördükleri işler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Özellikle geçen hafta fuardaydık, turizmcilerle birlikteydik. Çanakkale Belediyesi olarak son 5 yılda düzenlenen fuarlara katılım sağladık. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katkı verdik, canlı performanslar götürdük, seramik gibi. Hep `turizm kenti` diyoruz. Bu anlamda biz alt ve üst yapıları yaparken, diğer taraftan kentin tanıtımı noktasında çaba göstermek, turizmcilerimizi yüreklendirmek de bizim görevimiz. Umuyorum, önümüzdeki dönem Çanakkale, hızlı bir turizm gelişme süreci yaşayacaktır. Yine bizler bu anlayışla destek olacağız” şeklinde konuştu.
 
“TOKİ`yi bu kente sokmadık”
Kentin konut sektörünün kendi dinamikleri ile geliştiğine vurgu yapan Gökhan, Çanakkale`nin TOKİ`nin giremediği ender illerden biri olduğunu söyledi. “İş hayatı bir kentin olmazsa olmazıdır” diyen Gökhan, “İş hayatındaki önemli sektörlerden biri de inşaat sektörüdür. Bu sıralar işlerinde biraz sıkıntılar olacaktır, faiz artışları gibi nedenlerle, ama sonuçta bunlar aşılır. Biliyorsunuz biz Çanakkale`ye TOKİ`yi sokmadık. TOKİ ile ilgili hiçbir projeye `evet` demedik. TOKİ girmeyen yegane il merkezlerinden bir tanesiyiz. Mesela biliyorsunuz bir takım imar tadilatları ile özellikle Barbaros Mahallesi, Arslanca Mahallesi`nde yapıların yenilenmesini sağlıyoruz. Yine 54 Evler gibi bir alan vardı. Orayı Çanakkaleliler tarafından yapılmasına ön ayak olduk. Yine Sosyal Konutlar`da da aynı şekilde ön ayak olacağız. Belediyenin arkasındaki küçük sanayi alanındaki alanın dönüşümü söz konusu. Sonuç itibariyle yereldeki müteahhit ve işadamlarımızın bu alanları değerlendirmesini istiyoruz. Biliyorsunuz Karacaören`de yeni bir 30 bin kişilik alan imardan geçti. Onun alt yapısını yapacağız, ondan sonra da imara açacağız. Tüm bunları alt alta koyduğumuzda, buradaki hedefimiz; Burada kazanılan paranın burada kalmasını sağlayıcı yönündeki tedbirleri almak, kendi iş adamımızın, tüccarımızın, gelişmesini sağlamak olduğunu hep söyledik. Bununla ilgili de gerekli çalışmaları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Kimseyi ötekileştirmedik”
“Şunu da ifade etmek istiyorum; hiçbir zaman, hiç kimseyi ötekileştirmeden, siyasi görüşünü dikkate almadan, kim olduğunu, nereli olduğunu söz konusu etmeden herkese eşit davranmaya çalıştık” diyen Gökhan, “Herkesin işini yapmaya çalıştık. `Bu benim adamımdır, değildir` diye herhangi bir görüşümüz olmadı, yeter ki dürüst olsun, insanların haklarını zedelemesin diye dikkat ettik. Bunların dışında da farklı bir gözle hiç kimseye bakmadık. Bunu lafta değil, özde yaptık. Çünkü biz o sözleri verenleri de biliyoruz. Ama biz özde yaptık. Herkesi eşit görerek hizmetimizi götürdük, götürmeye de devam edeceğiz. Bizim anlayışımız bu. Bu anlayışımızda da çizgimizde de bir değişiklik olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“Herkes düşüncesini özgürce paylaşmalı”
Gökhan, ÇASİAD ziyaretindeki konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Son olarak da şunu söyleyeyim; bizim siyasi anlayışımız gereği, eleştiriye açık bir yönümüz vardır. Biz hem eleştirileri kabul ederiz hem de özeleştirimizi de yaparız. Ama biz de eleştiririz. Bir eleştiri olduğu zaman bunu, bir tehdit unsuru olarak görmeyiz. Yani bize karşı olanları tehdit etmeyiz. `Bitaraf olanlar bertaraf olur` gibi bir anlayışımız yoktur. Ama sizin üst kuruluşlarınız bazen tecavüzlere uğruyor. Onu da demokrasiye aykırı bulduğumu da ifade edeyim. Hiç yakışık almayan bir anlayıştır. Herkes, özellikle sivil toplum kuruluşları görüş ve düşüncelerini özgürce söyleyeceklerdir. Yeter ki içinde hakaret olmasın, iftira olmasın, aşağılayıcı unsurlar olmasın. Bunlar olmadıktan sonra herkes düşüncesini özgürce, söyleyebilir. Bu benim için de geçerlidir, sayın cumhurbaşkanımız için de geçerlidir, sayın başbakanımız için de geçerlidir. Böyle düşünemezsek, böyle davranmazsak demokrasi gelişmez, demokrasinin olmadığı yerde de ne iş hayatı olur ne zenginlik ne de özgürlük olur. Böyle olunca da çağdaş bir ülke olamayız. O bakımdan anlayışlar önemlidir. Klasik her yerde söylediğim gibi ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diyorum.”
Paylaş