“Amatörlük” mazide kaldı

Günümüzün spor, özellikle futbol anlayışı pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. Bir zamanlar futbol takımlarında renk aşkı ile forma giyen futbolculardaki amatörlük kavramı şimdilerde yerini yarı profesyonelliğe bıraktı.

389
Artık mahalli liglerde yer alan futbolcular da bu kulüplerde para karşılığında oynuyorlar. Bunlar hepimizin bildiği gerçekler. ASKF. şemsiyesi altında olan Amatör Kulüpler’den bir futbolcunun takım değiştirmesinde oldukça yüklü aktarma ücreti alınıyor. Bir yerel futbol takımı eğer 3.lig hedefli ise sezonu ancak 100 ile 300 bin lira arasındaki bir rakamla tamamlayabilirken, amaçsız olan amatör ekipler bile 50 ile 100 bini gözden çıkarmak zorunda kalıyor.
 
Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Amatörlük artık spor literatürünün tozlu sayfaları arasında kaldı. Bu kavramın yerine gerçekle örtüşecek bir isim bulunmalıdır. Her geçen gün profesyonel ve amatör kulüpler kapılarına birer birer kilit vuruyor. Oysa sporun temel taşı saydığımız bu kulüplerin yaşaması ve gelişmesi, üstelik Türk Sporuna öz kaynak oluşturması için kesinlikle Devlet ile sponsor desteğine ihtiyaç, modern ve çağdaş tesislere gereksinim var.
 
Olay Spor
Paylaş