havadurum

“Adanın sorunları adalılar ile birlikte çözülecek...”

CHP`nin milletvekili aday adaylarından avukat Muharrem Erkek, Bozcaada`ya giderek burada Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve partililerle buluştu. Burada hem Bozcaada hem de Gökçeada sorunlarına değinen Erkek, “Bozcaada hem bölgemizde, hem ülkemiz de hem de dünyada hak ettiği yeri almalıdır. Bozcaada turizmini bütün yıla yayabilmeliyiz. Bozcaada`nın rüzgarlarından daha çok faydalanmalıyız. Bu çalışmalarımızı Bozcaadalılar ve Bozcaada yerel yönetimi ile birlikte yapacağız. Onları hiç yalnız bırakmayacağız” dedi.

668
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi`nin etkili isimlerinden avukat Muharrem Erkek, dün Bozcaada`da hem partililer hem de vatandaşlarla bir araya geldi. Bozcaada ziyareti sırasında Bozcaada İlçe Başkanı Mehmet Yavuz`un eşlik ettiği Erkek, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz`ı makamında ziyaret etti. Günün anısına karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette, Bozcaada sorunları, 7 Haziran seçim süreci ve ülke gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Burada hem partililer hem de delegeler ile görüşen Erkek, aynı zamanda vatandaşlara da bir araya geldi. Bozcaada pazarını ziyaret eden Erkek, vatandaşların ve pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Bozcaada ziyareti ile ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamalarda bulunan Erkek, “İlimize bağlı iki ada olan; Bozcaada ve Gökçeada`mızın çok özel konumları var. Biz iki adamızla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Gökçeada`nın içme suyu hattından, ulaşım problemine kadar birçok sorunları var, bunları biliyoruz. Gökçeada`da bilindiği gibi Gastronomi ve Balıkçılık Bölümleri var. Onların sorunlarına kadar her şeyi yakından takip ediyoruz. Yine aynı şekilde Bozcaada`mızın da sorun ve problemlerini biliyoruz; özellikle 1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili olarak ortaya çıkan ileriye dönük yapısal problemler, özellikle Bozcaada`mızı yine bununla birlikte Gökçeada`mızı da derinden etkileme noktasında tedirginlik yaratırken, çok ciddi ve başarılı bir mücadele verildi. Burada Üniversite`miz tarafından özellikle Bozcaada`ya özgü bölümler açılmalı. Biz bunun mücadelesini de vereceğiz” dedi.
 
“Bozcaada`nın sorunları, Bozcaadalılar ile birlikte çözülecek
“Bozcaada`mızda yerel yönetimimizle birlikte çok ciddi çalışmalarımız olacak” diyen Erkek, “Bozcaada`da önümüzdeki dönemde iki büyük organizasyon var. 9-10 Mayıs`ta da New Balance Uluslararası Yarı Maraton Koşu müsabakaları ve 22 Haziran`da Euro Cup Avrupa Sörf Şampiyonası yapılacak. Bunlar Bozcaada`mız için önemli organizasyonlar. Bunların dışında da Bozcaada`mız, adalıların belirlediği vizyon ve misyonu ile gelişimini sürdürecektir. Özellikle bağcılık ve şarapçılık adamızın en önemli konularıdır. Bu özelliği korunarak, adamızın kültürel ve turizm anlamında gelişimi sağlanmalıdır. Biz bu konuda özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde olursak, Bozcaada halkımızla birlikte çalışmalar yapacağız. Çünkü burada halkın ne dediği ve ne istediği çok önemlidir. Bu sorunları ve gelişim noktasında projeleri Adalılar ile meclise taşıyacağız. Bozcaada hem bölgemizde, hem ülkemiz de hem de dünyada hak ettiği yeri almalıdır. Bozcaada turizmini bütün yıla yayabilmeliyiz, rüzgarlarından daha çok faydalanmalıyız. Bu çalışmalarımızı Bozcaadalılar ve Bozcaada yerel yönetimi ile birlikte yapacağız. Onları hiç yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Bozcaada`da sosyal demokrasiyi hissettim”
Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz`ın başarılı çalışmalar yaptığını da ifade eden CHP`li Erkek, “Bozcaada`da sosyal demokrasiyi hissettim. Bilindiği gibi 2014 yılındaki 30 Mart seçimleri ile birlikte göreve gelen Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve meclis üyeleri, Bozcaada`yı yaşanabilir bir kent yapmak için çalışıyorlar. Özellikle 1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili verdikleri mücadeleyi yakinen takip ettim. Bozacaada için felaket olan birçok konuda geri adım atıldı. Bu da burada verilen mücadelenin bir parçasıydı. Ben Bozcaada`ya yaptıkları bu katkıların devamının geleceği bilinci ile hem Belediye Başkanı`mız Hakan Can Yılmaz`a hem de meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Adalar arasında ulaşım olmalı”
Bozcaada`da ulaşım problemine de değinen, CHP`li Erkek, “Bozcaada`mız ulaşım konusunda da desteklenmelidir. Özellikle Bozacaada ve Gökçeada arasındaki ulaşım sağlanmalıdır. İki adamız birbirine bağlanmalı ve bağ güçlendirilmelidir. Yine Bozcaada`mız ve Gökçeada`mız ile Çanakkale`ye direkt olarak ulaşım sağlanmalıdır. Bu ulaşım sorununun çözümü ile adalarımız hak ettikleri ilgiyi yaz kış göreceklerdir” dedi. Erkek, Bozcaada ziyaretinde adada faaliyet yürüten gazetecilere özel röportaj da verdi.
Paylaş