“Açıklama yapın, üniversiteyi itham altında bırakmayın...”

ÇOMÜ`de yaşanan ağaç katliamı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çevrecilerden tepki toplarken, bu konuda üniversite yönetiminin ise sessiz kalması dikkat çekiyor.

807
Üniversite yönetimini, ÇOMÜ`de yaşanan ağaç kesimini gerekçeleriyle birlikte açıklama yapmaya davet eden Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Yoksa, doğayı katleden bir üniversite ithamıyla karşılaşacaktır” dedi. Bu tür konularda üniversitenin örnek olması gerektiğini belirten Koç; “Üniversitelerde hem kaynakların planlanması, hem de kaynakların doğa ile uyumunun planlanması noktasında ön hazırlıkların yapılması ve buradan hareketle doğayı bozmayacak şekilde kaynakların planlanması önemlidir. Çünkü, özellikle dünyanın ve Türkiye`nin yanlış arazi kullanımı ve doğa katliamından tıkandığı bir zamanda, üniversitenin örnek olması gerekir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de bu boyutta örnek olması sorumluluğu olan bir kurumdur. Bu nedenle yaptığı etkinliklerde en ufak bir ağacın yerini değiştirme yada oradan kaldırma ihtiyacı hissediliyorsa, bunu bütün sivil toplum örgütlerine ve tüm kamuoyuna gerekçesiyle birlikte açıklaması gerekir” diye konuştu.
 
“ÇOMÜ Rektörlüğü açıklama yapmalı”
Bir an önce ağaç kesimleriyle ilgili açıklama yapması gereken ÇOMÜ Rektörlüğü`nün, üniversiteyi doğayı katleden ithamı altında bırakmaya hakkının olmadığına dikkat çeken Koç şu şekilde konuştu: “Basından bu konuyu takip ettiğimiz kadarıyla yine ağaç kesim konusu devam etmektedir. Bu belki bir zorunluluktur ancak bunun gereği nedir? Üniversite yönetimi, ağaç kesiminin gerekçesini ya da aldığı tedbiri kamuoyuna açıklaması gerekir. Bu nedenle üniversite kavramına ve üniversite kurumuna yakışır bir şekilde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü`nü bu konuyu bütün ayrıntılarıyla kamuoyu ve basın önünde açıklayıp bilgilendirmeye davet ediyoruz. Yoksa, üniversite mantığına ve felsefesine uygun davranmamış olacaktır ve doğayı katleden bir üniversite ithamıyla karşılaşacaktır. ÇOMÜ Rektörlüğü`nün üniversiteyi böyle bir itham altında bırakma hakkı yoktur. Bir an önce bu konuda açıklama yapılması gerekir.”
Paylaş