“7’den 70’e herkes eğitime”

Çanakkale`de okullar hayat buluyor. Proje kapsamında okullar yılın her günü açık olacak. Halk yetkililerden talep ettiği eğitimi alarak yaşam boyu öğrenme süreci gerçek olacak.

403
“Okullar Hayat Olsun” projesinin çok geniş kapsamlı bir proje olduğunu bildiren Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Bayram Ali Dur “Hayat boyu öğrenme dediğimiz süreci gerçekleştireceğiz. 7 den 70 e herkesi eğitime alacağız” dedi. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında Belediye Başkanları, Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Su işleri Bakanlığı Çanakkale Teşkilatı ve diğer ilgililerin katılımı ile önümüzdeki günlerde proje protokolünün imzalanacağı öğrenildi.
 
“Okullar hayat Olsun”
Milli eğitim bakanlığının uygulamaya koyduğu gönüllü belediyeler ile Orman ve su işleri bakanlığı İşbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Okullar hayat olsun” projesi Çanakkale de hayat buluyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısında dile getirdiği belediye olarak destek vermeye hazırız dediği proje için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezide çalışmalarını sürdürüyor.
 
Konu ile ilgili bilgiler veren Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Bayram Ali Dur; “Okulların halka açılması. Okullara ait bahçelerin orada yaşayan insanların hizmetine sunulması çok önemli. Çanakkale Belediyesinin, Çanakkale Lisesine bir takım yatırımları olacak. Proje ilk orada gerçekleşecek” dedi.
 
Dur, şunları söyledi; “Okullar sadece gündüz saatlerinde öğrenci olduğu zaman açık duruyor. Onun dışında atıl olarak kalıyordu. Sömestr, hafta sonu, yaz tatili gibi durumlarda kullanılmıyordu. Cumartesi pazarda kapalı oluyordu. Bu alanların gece saat 9-10’a kadar açık olup değerlendirilmesi çok önemli. Okulun ve bahçesinin yanı sıra kütüphanede açılacak. Çocuklar internet kafeler yerine okullarda bu hizmeti alacak. Projeye hiçbir belde belediyesi ihmal edilmeden herkessin katılımını sağlayacağız. Belediyelerimizin okullara desteği var. Orman bakanlığı da proje ortağı onlarda okul bahçelerini ağaçlandırıp güzelleştirip bakımını yapacaklar. Milli Eğitim olarak orada eğitim faaliyetlerini sürdüreceğiz. Halk eğitim kanalı ile eğitici görevlendireceğiz. Kültürel mesleki teknik anlamda hayat boyu öğrenme dediğimiz süreci gerçekleştireceğiz. 7`den 70`e herkesi eğitime alacağız.”
 
“Halkın talep ettiği eğitim verilecek”
Bu çalışma kapsamında halk eğitim olarak hazırlıklarını tamamladıklarını bildiren Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Bayram Ali Dur, her mahallede yaşayanlara anket yaptıklarını ifade ederek “Hangi eğitimi talep ediyorlarsa o eğitim verilecek” dedi.
 
Dur şunları söyledi; “Halk eğitim olarak yöresel halk oyunları eğitimi de vereceğiz. Okullardaki laboratuarları halka açacağız. Mahalle halkına anketler uygulanıyor çalışmalar devam ediyor. Anket sonuçlarına göre hangi eğitimi talep ediyorlarsa onu yapacağız. Aile eğitimleri de çok önemli. Çok önem veriyoruz, proje hazırlıyoruz. Halk eğitim Merkezi, Mili Eğitim Müdürlüğü ile çocuğu yeni okula başlamış aileler için 0-18 yaş aile eğitim programlarımız var. İl genelinde tüm okullara 2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile birleştirilerek velileri eğitime alacağız. Aile eğitimi çalışmalarına katılan velilerimiz çok memnunlar. Bunu geliştirerek sürdüreceğiz.”
Paylaş